aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAO Γιάννης στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν μαζί με Ντόντσιτς και Γιόκιτς

O Γιάννης στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν μαζί με Ντόντσιτς και Γιόκιτς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε ένα ακόμα παράσημο στην καριέρα του, αφού συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του NBA για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Μαζί του οι Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσιτς.  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του NBA όπως ανακοίνωσε η λίγκα. Αυτή είναι η τέταρτη (συνεχόμενη) φορά στην καριέρα του που τα κατάφερε, ενώ ήταν ο μοναδικός παίκτης της 1ης πεντάδας φέτος που πήρε το 100% των ψήφων.

Μαζί με τον Γιάννη στην πρώτη πεντάδα συμπεριλήφθηκαν ο (MVP της σεζόν) Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς, ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς, ο Ντέβιν Μπούκερ των Σανς και ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς.

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισαν ακόμα η παρουσία του Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς στην 2η πεντάδα και του ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λείκερς στην 3η πεντάδα. Ο τελευταίος, ψηφίστηκε για 18η φορά στην καριέρα του σε κάποια από τις 3 κορυφαίες πεντάδες, διευρύνοντας το ρεκόρ του, με τους Καρίμ Αμπτούλ-Τζαμπάρ, Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν να έχουν από 15 παρουσίες.

Αναλυτικά οι τρεις κορυφαίες πεντάδες του NBA για την σεζόν 2021/22:

1η πεντάδα: Λούκα Ντόντιστς (Μάβερικς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)

2η πεντάδα: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Τζα Μοράντ (Γκρίζλις), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Μπουλς), Κέβιν Ντουράντ (Νετς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς)

3η πεντάδα: Κρις Πολ (Σανς), Τρέι Γιανγκ (Χοκς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α Λέικερς), Πασκάλ Σιάκαμ (Ράπτορς), Καρλ-Άντονι Τάουνς (Γουλβς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ