aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΝα σβήσει την ήττα στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άλμπα

Να σβήσει την ήττα στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άλμπα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου ( NovasportsPrime)) για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας για να… σβήσει την μέτρια παρουσία και ήττα στο αφιλόξενο «Γιαντ Ελιάου».

Στο Τελ Αβίβ το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα απώλεσε μία σημαντική διαφορά και έχασε τεράστια ευκαιρία να συνεχίσει απτόητος στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας

Στις υπηρεσίες του είχε έναν εξωπραγματικό Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος ήταν… καυτός από την περιφέρεια (5/9 τριπ.), κρατώντας στα κρισιμότερα σημεία την ομάδα του. Πάνω-κάτω στα συνηθισμένα επίπεδα κινήθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά, πληγώθηκε από τον αποφασισμένο και γεμάτο κίνητρο να αποδείξει την αξία του Μπόλντγουιν των 22 πόντων και 5 ριμπάουντ. Ο άλλοτε παίκτης των «ερυθρολεύκων» πάτησε στο παρκέ με έναν σκοπό και οι προθέσεις του επιβεβαιώθηκαν αμέσως. Ο παράγοντας «χ» της βραδιάς, Τζον Ντι Μπαρτολομέου έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ανατροπή της ομάδας του Όντεντ Κάτας.

Φυσικά, οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης σκοπεύουν στη δεύτερη νίκη τους με τον κόσμο στο πλευρό τους (υπενθυμίζουμε με τη Ζάλγκιρις ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας) με την πρώτη να αναγράφεται δύο αγωνιστικές πριν με την Παρτίζαν. Ο Έλληνας τεχνικός δεν μετράει απουσίες και θα καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς να ταλαιπωρείται από… πονοκεφάλους προκειμένου ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει πλήρης την επιθετική υπεροπλία της Άλμπα Βερολίνου.

Από την άλλη μεριά, η γερμανική ομάδα παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και είναι – ως είθισται – ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση. Έξι θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ στην Ευρωλίγκα με ρεκόρ 3-6 βρίσκεται στην 14η θέση. Προέρχεται από την οριακή ήττα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (88-84) σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις απόλυτες λεπτομέρειες.

Εκτός αποστολής είναι ο από καιρό τραυματίας Μάρκους Έρικσον και ο Λουίς Ολίντε για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αναζητούν να ανατρέψουν τα υπάρχοντα δεδομένα ανάμεσα στο ρόλο του φαβορί και του αουτσάιντερ.

Η διαιτητική τριάδα θα απαρτίζεται από τους Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Λεάντρο Λεσκάνο (Αργεντινή) και Γιόζιπ Ραντοΐκοβιτς (Κροατία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ