aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΜετά το μυθικό ρεκόρ ο Γιάννης με triple double οδήγησε τους Μπακς σε νέα νίκη

Μετά το μυθικό ρεκόρ ο Γιάννης με triple double οδήγησε τους Μπακς σε νέα νίκη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μπει για τα καλά σε MVP mode, αφού μετά τους 55 πόντους κόντρα στους Ουίζαρντς, έβαλε 30 πόντους κόντρα στους Ράπτορς και με triple double, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη με 104-101 στην παράταση.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε 30 πόντους, 21 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 μπλοκ και 12 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 6/15 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 15/21 βολές, σημειώνοντας σε ένα 24ωρο συνολικά 85 πόντους!

Στα της αναμέτρησης, το πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν κάκιστο από τις δύο ομάδες, που επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ αστοχίας, με τους Μπακς να κλείνουν την περίοδο προηγούμενοι με 12-13. Η εικόνα στο δεύτερο δωδεκάλεπτο ήταν βελτιωμένοι με τα «Ελάφια» να διατηρούν μέχρι το ημίχρονο την διαφορά του ενός πόντου (38-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι δύο ομάδες αποζημίωσαν το κοινό του Τορόντο για το κάκιστο θέαμα του πρώτου μέρους, αφού η αναμέτρηση στο τέταρτο δωδεκάλεπτο εξελίχθηκε στο απόλυτο θρίλερ, με τους Ράπτορς να κάνουν αδιανόητο comeback από το -11 μέσα σε 44 δευτερόλεπτα!

Στα 44” πριν την λήξη ο Γκρέισον Άλεν με δίποντο διαμόρφωνε το 86-97 υπέρ των Μπακς και όλα έδειχναν ότι τα «Ελάφια» θα πανηγυρίσουν τη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αντίθετη γνώμη, αφού με ένα αδιανόητο play του Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, που σημείωσε τρίποντο, κερδίζοντας και φάουλ μείωσαν στους τρεις (94-97).

Στην επαναφορά οι Μπακς έδειξαν «αυτοκτονικές» τάσεις κάνοντας λάθος και ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ με τρίποντο στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση, με τους Ράπτορς να τρέχουν σερί 28-7 στα τελευταία λεπτά. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ήταν η σειρά του Γκρέισον Άλεν να «μιλήσει», αφού με πέντε πόντους και κρίσιμο τρίποντο -μετά από ασίστ του Γιάννη- χάρισε τη νίκη στα «Ελάφια».

Ο Γκρέισον Άλεν με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, πρόσφερε πολύτιμες βοήθειες στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ για τους Ράπτορς ξεχώρισαν ο Φρεντ Βαν Βλιτ, που είχε 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αλλά και ο Γκάρι Τρεντ, με 22 πόντους και κρίσιμα καλάθια στο φινάλε.

Τα δωδεκάλεπτα: 12-13, 38-39, 59-63, 97-97, 101-104 (παρ.)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ