aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΖάριτς στο «Goal» για τον κορωνοϊό: «Έψαχνα απεγνωσμένα τρόπο να φύγω...»

Ζάριτς στο «Goal» για τον κορωνοϊό: «Έψαχνα απεγνωσμένα τρόπο να φύγω…»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο κορωνοϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και έβαλε… λουκέτο στην καθημερινότητά μας, αφού μοναδική έγνοια όλων (πρέπει να) είναι η υγεία μας.  Δουλειές και επιχειρήσεις έκλεισαν, τα σχολεία έδιωξαν για λίγο καιρό τους μαθητές, ενώ από αθλητικές δραστηριότητες, επικρατεί… νέκρα.

Πέραν του Βρετανού ηλικιωμένου που απεβίωσε και ήταν θετικός στον κορωνοϊό, αλλά επηρεάστηκε πολύ από το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του, ευτυχώς να λέμε που ακόμα δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα, διότι η κατάσταση σε άλλες χώρες ξέφυγε.

Ειδικά στην Ιταλία, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, καθώς μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, η χώρα μετρούσε 59.138 κρούσματα και 5.476 νεκρούς, με τον φονικό ιό να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σ’ όλο τον κόσμο.

Πολλοί Κύπριοι αθλητές που βρίσκονται στην Ιταλία για επαγγελματικούς σκοπούς, έμειναν εγκλωβισμένοι στη χώρα, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην Κύπρο. Μία εξ’ αυτών είναι και η Μόνα Ζάριτς, η οποία αγωνίζεται στην καλαθοσφαιρική Ουμάνα Ρέγιερ Βενέτσια (Umana Reyer Venezia, Α’ κατηγορία Ιταλίας).

Η 18χρονη Σερβοκύπρια, μίλησε στην ιστοσελίδα «Goal.com.cy» σε μία… κατάθεση ψυχής και αναφέρθηκε σε όλα όσα βίωσε κατά το τελευταίο δίμηνο στην Βενετία, προσπαθώντας να μας εξηγήσει με λεπτομέρεια το δράμα που έζησε η ίδια για λίγο στην Ιταλία, αλλά και που συνεχίζει να βιώνει ολόκληρη η χώρα.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, είχα ελάχιστο χρόνο να βάλω ότι χρειάζομαι σε μια βαλίτσα και να βρούμε μέσο για να βγούμε από την Βενετία που ήταν σε κόκκινη ζώνη. Θα απαγόρευαν την είσοδο και την έξοδο και θα έπρεπε να κινηθώ γρήγορα για να μπορώ να επιστρέψω στο σπίτι μου», ανέφερε αρχικά τρομαγμένη, η πρώην καλαθοσφαιρίστρια του Κεραυνού.

«Στην αρχή η κατάσταση στην Ιταλία δεν ήταν ανησυχητική, υπήρχε κόσμος στους δρόμους, πήγαινα προπονήσεις καθημερινά και όλα ήταν σαν να μην υπήρχε τίποτα. Λίγες μέρες αργότερα, πήραμε μήνυμα από τον προπονητή μας πώς θα ήταν καλό να επιστρέψουμε σπίτι, αφού μας απαγόρευσαν να πηγαίνουμε στις προπονήσεις, να έχουμε αγωνιστικές και να πηγαίνουμε σχολείο. Μας είπαν ότι θα επιστρέφαμε όταν ηρεμούσαν τα πράγματα», υπογράμμισε η Ζάριτς για την κατάσταση που επικρατούσε προτού εξαπλωθεί ο ιός.

Βέβαια, αργότερα τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα, αλλά ήταν πλέον αργά με τον ιό να εξαπλώνεται σ’ ολόκληρη την Ιταλία.

Η Μόνα Ζάριτς αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, αποφάσισε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής: «Κατάλαβα πώς είναι σοβαρή η κατάσταση όταν μας πληροφόρησαν πως η Βενετία, όπου βρισκόμουν, θα απαγορεύσει την είσοδο και έξοδο εκτός για περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα πράγματα ήταν παράξενα. Μπήκα στο αεροδρόμιο και ήταν άδειο, ενώ το αεροπλάνο είχε μόλις 19 επιβάτες και εξ’ αυτών η μία ήμουν εγώ», συμπλήρωσε συγκλονισμένη στην κατάληξη των αναφορών της η 18χρονη καλαθοσφαιρίστρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ