aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΚΟΚ-ΟΣΕΚΑ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΚΟΚ-ΟΣΕΚΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ). Το μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια των υπογραφών του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ΚΟΚ και ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντοτε στο πλευρό της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα, με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας. Σημείωσε δε ότι το μνημόνιο συνεργασίας θα ενισχύσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και θα προσφέρει την κατάλληλη προετοιμασία και φιλικούς αγώνες σε σωματεία και στην εθνική ομάδα. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους για την σημαντική παρουσία τους.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), Χρήστος Καλούδης, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ), Δημήτρης Λαμπριανίδης, ο Σπύρος Τσούντσουρας, εκπαιδευτής διαιτησίας και ο Μάρκος Σγάντζος, classifier εκ μέρους της ΟΣΕΚΑ. Μετά την υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες ακολούθησε σεμινάριο διαιτησίας που αφορούσε την καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων αθλητές, προπονητές, διαιτητές και κριτές.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έγινε επεξήγηση των κανονισμών του αθλήματος και των ειδικών καταστάσεων που υπάρχουν σε αυτό. Με την ολοκλήρωση των υπογραφών στο μνημόνιο συνεργασίας, όλοι οι αθλητές τροχοκαθίσματος μετέβησαν στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία, όπου πραγματοποιήθηκε το classification (μετρήσεις) των αθλητών που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος.

Έπειτα, έγινε πρακτική εξάσκηση και μηχανική στο στάδιο της πρωτεύουσας, ενώ η ημέρα ολοκληρώθηκε με φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ