ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΞέσπασε στο φινάλε με ηγέτη Ερνανγκόμεθ και μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα η Μπαρτσελόνα!

Ξέσπασε στο φινάλε με ηγέτη Ερνανγκόμεθ και μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα η Μπαρτσελόνα!

Άρεσε και άφησε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα φέτος η ανανεωμένηΜπαρτσελόνα!

Χάρη σε ένα εξαιρετικό επιθετικά δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ και κομβικό στην τελευταία περίοδο τον πρώην ΝΒΑερ, Τζαμπάρι Πάρκερ, οι Καταλανοί επικράτησαν με το εντυπωσιακό 91-74 της Αναντολού Εφές στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», μπαίνοντας έτσι με το δεξί στη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας!

Πρώτος σκόρερ για τους «μπλαουγκράνα» δεν ήταν άλλος από τον Γουίλι, με τον Ισπανό σέντερ να ολοκληρώνει το ματς με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση, στην πρώτη του εμφάνιση στην Euroleague μετά από 7 ολόκληρα χρόνια! Από κοντά ακολούθησαν οι Βέσελι (16π., 7ρ.), Λαπροβίτολα (13π., 8ασ.) και Πάρκερ (10π., 3ρ.).

Για τους Τούρκους, ξεχώρισε ο Σέιν Λάρκιν με ένα καταπληκτικό double-double με 16 πόντους και 12 ασίστ!

Το ματς:

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, προτού η Εφές με τρίποντο του Γιλμάζ και τη βολή του Ζίζιτς προηγηθεί με 13-9. Λάκριν και Ζίζιτς διατηρούσαν αυτό το μικρό προβάδισμα για τους Τούρκους, με την Μπαρτσελόνα να αντιδρά στο φινάλε της περιόδου και με καλάθια των Ντα Σίλβα και Σατοράνσκι, κλείσει το δεκάλεπτο στο +3 για το 22-19.

Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους στις αρχές της δεύτερης περιόδου, και με τους Γουίλι Ερνανγκόμεθ και Ντάριο Μπριθουέλα στην.. αιχμή του δόρατος, ξέφυγαν στο +9 (32-23 στο 14′). Τα διαδοχικά τρίποντα των Λάρκιν και Γουίλις επέτρεψαν στην Εφές να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο, με έξι αναπάντητους πόντους του Βέσελι στο τέλος, οι Καταλανοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 40-34.

Το καλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν αναμφίβολα η τρίτη περίοδος, εκεί όπου αμφότερες οι ομάδες ήταν καταιγιστικές στο σκοράρισμα, με την Μπάρτσα να πετυχαίνει 29 πόντους και την Εφές 30!

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-34, 69-64, 91-74.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ