aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Βγαίνει το καρέ για το φάιναλ φορ

Τέσσερις δυνατές αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Οι τέσσερις ομάδες που θα επικρατήσουν θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο τους για το ΟΠΑΠ Final Four που θα πραγματοποιηθεί στην αθλητική αίθουσα «Κίτιον», στις 15 και 17 Μαρτίου.

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα υποδεχθεί σήμερα (19:00) στο νέο κλειστό στάδιο Παραλιμνίου την ΕΘΑ Έγκωμης. Και οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο την πρόκριση στο ΟΠΑΠ Final Four και θα παλέψουν για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος τρεις φορές στην ΟΠΑΠ Basket League.

Στην 3η αγωνιστική με την ΕΝΠ να επικρατεί στην έδρα της με 83-80, στην 9η αγωνιστική όπου η ΕΘΑ έφυγε νικήτρια με 73-68 στη Λευκωσία και για την 18η αγωνιστική όπου οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν μέσα στο Παραλίμνι με 91-89, σε παιχνίδι που είχε οδηγηθεί σε παράταση. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ στο www.basketball.org.cy σε παραγωγή Alfa Sports TV.

Σημαντικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες της Λευκωσίας, θα γίνει επίσης σήμερα (19:00) με την Ομόνοια να φιλοξενεί στην CBF Arena τον ΑΠΟΕΛ, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί το φαβορί για την πρόκριση, ενώ μέσα στους στόχους της ομάδας είναι η κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο οι «πράσινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για να φύγουν νικητές από το παιχνίδι και να προκριθούν στο Final Four.

Τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους τρεις φορές για την ΟΠΑΠ Basket League, με την Ομόνοια να μετρά δύο νίκες και τον ΑΠΟΕΛ μία. Πιο συγκεκριμένα, στην 5η αγωνιστική οι «πράσινοι» νίκησαν στην έδρα τους με 64-61, ενώ για την 11η αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ ήταν νικητής στο Λευκόθεο με 85-65. Στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε επίσης στο Λευκόθεο, η Ομόνοια έφυγε νικήτρια με 82-80. Η αναμέτρηση θα μεταδίδεται ζωντανά από την Cytavision.

Οι άλλοι δύο αγώνες Πετρολίνα ΑΕΚ – ΑΕΛ και Κεραυνός – Απόλλων θα διεξαχθούν αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ