aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΤζόρνταν σε Κάρι: «Ο Μάτζικ είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών» 

Τζόρνταν σε Κάρι: «Ο Μάτζικ είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών» 

Στην εκπομπή του Γκίλμπερτ Αρίνας (“Gils’ Arena” podcast) βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Στεφ Κάρι και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην ιστορία του NBA.

O πρωταθλητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δήλωσε ότι είναι ο καλύτερος! Συγκεκριμένα σημείωσε: «Ή εγώ ή ο ‘Μάτζικ’ είναι το δίλημμα; Προφανώς και πρέπει να απαντήσω έτσι.

Το βιογραφικό του είναι εξωφρενικό. Και μόνο που το συζητάμε είναι κάτι που δε φανταζόμουν ποτέ. Αλλά για αυτό είναι αυτές οι συζητήσεις, για να περνάμε ωραία, για να συγκρίνουμε εποχές. Για αυτό είναι ο αθλητισμός, για αυτό βλέπει ο κόσμος, για αυτό κάνει τέτοιες συζητήσεις. Αν πεις για εμένα, εννοείται θα υποστηρίξω τον εαυτό μου».

Στον Στεφ Κάρι κλήθηκε να απαντήσει ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών το έκανε μέσω ενός γραπτού μηνύματος το οποίο διάβασε ο δημοσιογράφος Στίβεν Έι Σμιθ.

«Αν κι οι GOATs σε οτιδήποτε είναι πάντα ανοιχτό θέμα προς συζήτηση, διαφωνώ σε ό,τι είπες για τον κορυφαίο πόιντ γκαρντ στην ιστορία. Ο ‘Μάτζικ’ Τζόνσον είναι με διαφορά ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην ιστορία. Ο Στεφ Κάρι είναι πολύ κοντά, αλλά όχι μπροστά από τον ‘Μάτζικ’. Πρέπει να προσδιορίσεις τι εστί πόιντ γκαρντ, προκειμένου να κάνεις μία σοβαρή συζήτηση επ’ αυτού.

Ο Στεφ Κάρι είναι με διαφορά ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών. Αλλά ο ‘Μάτζικ’ Τζόνσον εφηύρε το triple-double, χαρακτηριστικό στατιστικό ενός πόιντ γκαρντ. Ο «Μάτζικ» ήταν ο καλύτερος σε αυτό» έγραψε ο Τζόρνταν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ