aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΤο ταξίδι του Κεραυνού μέχρι τους ομίλους του BCL (vids)

Το ταξίδι του Κεραυνού μέχρι τους ομίλους του BCL (vids)

Ο Κεραυνός Στροβόλου πέτυχε μία ιστορική επιτυχία, την πρόκριση του στους ομίλους του Basketball Champions League. Αποτελεί την πρώτη Κυπριακή ομάδα που πετυχαίνει την σπουδαία αυτή πρόκριση, ενώ μάλιστα είχε θεωρηθεί ως το «αουτσάιντερ» του ομίλου.

Το ταξίδι του Κεραυνού ξεκίνησε από την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή, που θεωρείτο ως το φαβορί για την πρόκριση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει θέσει ψηλά τον πήχη όσο αφορά την φετινή αγωνιστική περίοδο, θέλοντας να έχει πρωταγωνιστική πορεία στην Α1 και στην Ευρώπη. Ο Κεραυνός παρουσιάστηκε εξαιρετικός απέναντι στον Ηρακλή, και κατάφερε να φύγει νικητής από το παιχνίδι και να εξασφαλίσει την πρόκριση του στον επόμενο γύρο των προκριματικών.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Κεραυνού επί του Ηρακλή, η Ντόναρ Γκρόνιγκεν (Ολλανδία) είχε πετύχει μία εύκολη νίκη απέναντι στην Ντνίπρο (Ουκρανία) με σκορ 88-53, έτσι ο Κεραυνός γνώριζε τον αντίπαλο που θα συναντούσε στον β’ προκριματικό γύρο.

Τα δεδομένα ήταν παρόμοια και με τον α’ προκριματικό αγώνα, όπου οι Ολλανδοί αποτελούσαν το φαβορί για την νίκη. Για ακόμα μία φορά όμως ο Κεραυνός απέδειξε πως δεν ήταν το «αουτσάιντερ»! Το συγκρότημα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη ήταν εξαιρετικό, και κατάφερε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα να πανηγυρίσει την νίκη με 60-57 και να πετύχει την ιστορική πρόκριση στην κανονική διάρκεια του Basketball Champions League, όπου θα αγωνιστεί στον Β’ όμιλο απέναντι στις Ντιζόν (Γαλλία), Τόφας (Τουρκία) και την Νίμπουργκ (Τσεχία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ