aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΤο πρώτο! Με αίμα, δάκρυα, ιδρώτα και... ΛεΜπρόν!

Το πρώτο! Με αίμα, δάκρυα, ιδρώτα και… ΛεΜπρόν!

Με τρεις νίκες στη σειρά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς φορούν το δαχτυλίδι του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Με κορυφαίο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και ήρωες τις τελευταίας στιγμής τους Ίρβινγκ (πέτυχε τρίποντο) και Λοβ (έπαιξε άμυνα στον Κάρι), οι Καβς νίκησαν τους περσινούς πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 93-89 μέσα στην Oracle Arena και με 4-3 νίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα! Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς γίνονται η πρώτη ομάδα που «γυρίζει» μια σειρά από το 1-3. Και η πρώτη που κερδίζει εκτός έδρας ένα Game 7 μετά το 1978. 

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικότατο στα τελευταία λεπτά, με το Κλίβελαντ να έχει συνεχώς το προβάδισμα και τους «πολεμιστές» να κάνουν τα πάντα για να… χάσουν, καθώς ο Κάρι και οι συμπαίκτες του ήταν νευρικοί, βιαστικοί και πολύ άστοχοι. Με το σκορ στο 89-89, ο ΛεΜπρόν έριξε τάπα στον Ιγκουοντάλα και στην επόμενη επίθεση ο Ίρβινγκ πέτυχε τρίποντο. Ο Κάρι πιέστηκε από τον Λοβ, έδωσε την μπάλα, την ξαναπήρε, σούταρε αλλά ήταν και πάλι άστοχος. Στην τελευταία επίθεση ο ΛεΜπρόν πήγε να καρφώσει και κέρδισε φάουλ. Έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας έχοντας χτυπήσει τον δεξί καρπό του. Σηκώθηκε να εκτελέσει βολές. Έχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη και με το 93-89 έγραψε ιστορία (σ.σ. ο Κάρι αστόχησε στο τρίποντο απελπισίας στο φινάλε)!

Στο σημαντικότερο ματς της καριέρας του, ο Tζέιμν έγραψε triple-double με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, ενώ είχε 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε 47 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικός ο Κάιρι Ίρβινγκ (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 43 λεπτά). Τον δικό του ρόλο με 14 ριμπάουντ έπαιξε ο Κέβιν Λοβ, ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ πρόσθεσε 12 πόντους. Στους 17 πόντους αλλά με 4/14 τρίποντα (τα περισσότερα τα εκβίασε) ο Στεφ Κάρι, στους 14 με 2/10 ο Κλέι Τόμπσον και μοναδικός που έπαιζε με μυαλό για τους «πολεμιστές» ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν (32 πόντους).

MVP ο ΛεΜπρόν!

Ακόμα κι αν έχαναν, αυτός θα ήταν ο MVP. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε τα πάντα στην τελική σειρά, ειδικά στα τρία τελευταία νικηφόρα ματς. Και απόψε έγραψε ιστορία. Σκόραρε, κέρδισε ριμπάουντ, μοίρασε ασίστ και έκανε και δύο μεγαλοπρεπέστατες τάπες σε Κάρι και Ιγκουοντάλα. Ο «βασιλιάς» κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα και τον τρίτο του τίτλο ως MVP, αλλά αυτόν, τον πρώτο με το Κλίβελαντ, το ευχαριστήθηκε όσο τίποτα άλλο. «Πριν δύο χρόνια όταν επέστρεψα είπα ότι θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τα έδωσα όλα. Αίμα, δάκρυα, ιδρώτα. Κλίβελαντ αυτό είναι για σένα! Όταν με ξεγράφουν παίζω καλύτερα και αυτό έκανα. Είμαι πλέον σπίτι μου» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο MVP.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ