aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το πρόσωπο της καλαθοσφαιρικής χρονιάς!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Αν είναι να απονεμηθεί ένας τίτλος για το πρόσωπο της χρονιάς κατά την καλαθοσφαιρική περίοδο που πέρασε, ο κάτοχός του, πρέπει να είναι ο προπονητής του Κεραυνού, Χριστόφορος Λειβαδιώτης.

Το γιατί, είναι προφανές. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον Κεραυνό στη… γη της επαγγελίας, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και μάλιστα μετά από μιαν πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο και έχοντας να αντιμετωπίσει μιαν ΑΕΚ, υψηλότερου προϋπολογισμού, την οποία ως γνωστόν, στην τελική φάση, νίκησε με σκορ νικών 3-1, τη στιγμή μάλιστα που σε εννέα συνολικά αναμετρήσεις, τη νίκησε έξι φορές!

Ο Λειβαδιώτης, δούλεψε σκληρά για να φθάσει ώς εδώ και αυτό, αποτελεί μιαν μεγάλη αλήθεια, την οποία άλλωστε, ανάρτησε ο συνάδελφός του, Αντώνης Κωνσταντινίδης, την επομένη κιόλας που ο Κεραυνός έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης, ήταν για χρόνια βοηθός του Τόνι… Ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο για την αξία του Κύπριου τεχνικού, ήταν το ότι κατά την περασμένη χρονιά, ο Κεραυνός τού ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο, το ήδη διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους ερυθροκίτρινους.

Σε μια δύσκολη χρονιά, σαν αυτήν που πέρασε, ο Λειβαδιώτης, όχι μόνο κατάφερε να οδηγήσει τον Κεραυνό στην κορυφή, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο που εμπέδωσε σε αυτήν την ομάδα, ήταν η θετική ψυχολογία! Απόδειξη, το ότι η ομάδα των ερυθροκίτρινων, κέρδισε όλα τα παιχνίδια που πήγαν στα σημεία (με αποκορύφωμα τους δυο τελικούς με την ΑΕΚ) πλην ενός, εκείνου με την Ένωση (εντός) στη 2η αγωνιστική!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ