aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤάκης Μιραλλάης: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος»

Τάκης Μιραλλάης: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος»

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο προπονητής του γυναικείου τμήματος της ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, Τάκης Μιραλλάης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την μείωση των ξένων, στην φετινή πορεία αλά και τους στόχους της ΕΝΑΔ και στα νεαρά ταλέντα που διαθέτει η ομάδα.

Για την μείωση των ξένων στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών: «Μας χαροποίησε αρκετά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία αφουγκράστηκε τις ανάγκες του αθλήματος, και υπήρξε κατανόηση για να υπάρξει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τις πιο μικρές ομάδες όπως είναι και η ΕΝΑΔ, να μπορέσουν να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικές. Εμείς όπως είχαμε δεσμευτεί, έχουμε ανταποκριθεί, παρόλο που είχαμε αρκετές οικονομικές δυσκολίες. Σαν ΕΝΑΔ έχουμε επιδείξει αξιοζήλευτο έργο στην γυναικεία καλαθόσφαιρα όλα αυτά τα χρόνια, όσο αφορά τα ταλέντα που βγάλαμε και τις καλές καλαθοσφαιρίστριες που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες, και ακολουθούμε πιστά όλα αυτά τα χρόνια αυτή την αναπτυξιακή μας πορεία».

Για την φετινή πορεία και τους στόχους της ΕΝΑΔ: «Έχουμε ενισχυθεί με καλαθοσφαιρίστριες και από άλλες ομάδες φέτος για να εμπλουτίσουμε το υλικό μας με έμπειρες παίκτριες, και θεωρώ πως σαν ομάδα θα πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι η είσοδος μας στην τετράδα και να τα πάμε καλά στο κύπελλο. Παράλληλα έχουμε ως στόχο να κτίσουμε τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και τους δύο τίτλους. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΝΑΔ είναι η πρώτη γυναικεία ομάδα στην Κύπρο, έχει μεγάλη ιστορία στην γυναικεία καλαθόσφαιρα, ενώ έχουμε αγωνιστεί μέχρι και στην Ευρώπη. Έπειτα παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, όμως ευελπιστούμε πως με το πλούσιο ταλέντο που διαθέτουμε να συνεχίσουμε και να έχουμε επιτυχίες, και πιστεύουμε πως στο μέλλον θα αποτελούμε μία από τις μεγάλες δυνάμεις στην γυναικεία καλαθόσφαιρα της Κύπρου».

Για τα ταλέντα που έρχονται από τα αναπτυξιακά κλιμάκια της ΕΝΑΔ: «Είμαι κατενθουσιασμένος για τις νεαρές παίκτριες μας. Είναι μία δουλειά που γίνεται εδώ και οκτώ χρόνια. Εμείς επιστημονικά προσεγγίζοντας το θέμα, θέλαμε έξι με οκτώ χρόνια για να ολοκληρώσουμε ένα καλαθοσφαιριστή ή μία καλαθοσφαιρίστρια και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί όσον αφορά την προστασία των ταλέντων που δημιουργεί το κάθε σωματείο. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους, με την παρουσία πολλών καλαθοσφαιριστριών της ΕΝΑΔ στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου. Αλίμονο να μην είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ