aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΣυνάντηση των προέδρων της ΟΠΑΠ Basket League με την ΚΟΚ

Συνάντηση των προέδρων της ΟΠΑΠ Basket League με την ΚΟΚ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (09/06) στο σωματείο ΕΘΑ Έγκωμης συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέα Μουζουρίδη, και τους προέδρους των σωματείων που απαρτίζουν την ΟΠΑΠ Basket League, εκτός του σωματείου Κεραυνού Στροβόλου που απουσίαζε.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης το σωματείο του Αχιλλέα Καϊμακλίου, το οποίο ενδέχεται να επιστρέψει στην ΟΠΑΠ Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στους προέδρους των σωματείων και της ηγεσίας της ΚΟΚ έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της κυπριακής καλαθόσφαιρας, τόσο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, όσο και πιο μακροπρόθεσμα.

Τα σωματεία θα υποβάλουν γραπτώς τις θέσεις τους προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΚ, ενώ για τα θέματα διαιτησίας έχει ορισθεί τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο της ΚΟΚ και τους προέδρους των σωματείων ΕΘΑ Έγκωμης και Ομόνοια Λευκωσίας, για απευθείας συναντήσεις με τους συνδέσμους διαιτητών και κριτών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ ο πρόεδρος Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος ανέφερε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από όλα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαμε με τους προέδρους των σωματείων της ΟΠΑΠ Basket League. Υπάρχει σύμπνοια μεταξύ όλων και πιστεύουμε πως μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει το άθλημα μας μέσα από όλα όσα συζητήσαμε και από τις εισηγήσεις τις οποίες θα αποστείλουν γραπτώς τα σωματεία.

Πιστεύουμε πως τέτοιες συναντήσεις μόνο καλό κάνουν στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, και έχει αποφασιστεί από όλους όπως τέτοιες συναντήσεις να γίνονται σε πιο τακτικά χρονικά διαστήματα. Η παρουσία του προέδρου του σωματείου Αχιλλέα Καϊμακλίου ήταν κάτι το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα, και εύχομαι να μπορέσει να επιστρέψει στην ΟΠΑΠ Basket League της νέας αγωνιστικής περιόδου, εκεί όπου ιστορικά ανήκει το σωματείο.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε όλα τα σωματεία μας, βρίσκοντας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με στόχο την προστασία των σωματείων μας. Έχουμε μπροστά μας κάποιες νέες και δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της πανδημίας του Covid-19, όμως θα βρισκόμαστε στο πλευρό των σωματείων μας για να τα στηρίξουμε και μαζί να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

Στόχος της ΚΟΚ παραμένει επίσης η στήριξη και η ενίσχυση του Κύπριου καλαθοσφαιριστή. Παράλληλα, η ΚΟΚ επιθυμεί την βελτίωση του Κύπριου διαιτητή, και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Κυπριακή διαιτησία και να της παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για εκπαίδευση και περαιτέρω ανάπτυξη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ