aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της ΚΟΚ με αφορμή το θάνατο του Μελέτη Παπαχριστοφόρου.

Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Μελέτη Παπαχριστοφόρου, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Μελέτης Παπαχριστοφόρου διετέλεσε πρόεδρος της ΚΟΚ από το 1981 έως το 1988. Γεννήθηκε στο Πέρα Πεδί το 1935. Φοίτησε στο Λανίτειο Γυµνάσιο. Το 1956 αποφοίτησε από την Εθνική Ακαδηµία Σωµατικής Αγωγής. Υπήρξε µέλος της ΕΟΚΑ. Το 1958 συνελήφθη και κρατήθηκε στα κρατητήρια των Πλατρών.

Υπήρξε µέλος της επίλεκτης οµάδας στίβου στις µεγάλες αποστάσεις της Ακαδηµίας Σωµατικής Αγωγής, µέλος της επίλεκτης οµάδας ξιφασκίας της Ακαδηµίας και αθλητής της ΑΕΚ Αθηνών.

Την περίοδο 1963-65 µετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, στους δρόµους µεγάλων αποστάσεων και στη Διορθωτική Γυµναστική. Υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία µέσης εκπαίδευσης και στην Παιδαγωγική Ακαδηµία Κύπρου. Αφυπηρέτησε το 1995, µετά από υπηρεσία 39 χρόνων από τη θέση του Α’ Λειτουργού Εκπαίδευσης.

Διετέλεσε µέλος της Συµβουλευτικής Επιτροπής Αθλητισµού του ΚΟΑ για την περίοδο 1971-73. Πέραν της προεδρίας του στην Οµοσπονδία Καλαθόσφαιρας, µεταξύ 1982-1995 ηγείτο της αποστολής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισµού στην επιτροπή για την ανάπτυξη του Αθλητισµού στο Συµβούλιο της Ευρώπης. Το 1984 επιλέγηκε αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Ολυµπιακούς Αγώνες στο Λός Άντζελες.

Από το 1985 είναι κάτοχος πτυχίου του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (Τµήµα ΤΕΦΑΑ).

Ο κ. Παπαχριστοφόρου πρωτοστάτησε και στη διοργάνωση στην Κύπρο του 28ου συνεδρίου της FIBA το 1983, καθώς επίσης στη διοργάνωση του Μακάρειου Τουρνουά (µε συµµετοχή ελληνικών οµάδων) κσι της Παγκόσµιας Μαθητικής Γυµνασιάδας το 1994. Βοήθησε την Καλαθόσφαιρα και στον τοµέα της διαιτησίας, αφού σφύριζε επί σειρά ετών.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (9 Σεπτεμβρίου) στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στις 15:00.

Η οικογένεια της κυπριακής καλαθόσφαιρας θα του είναι πάντοτε ευγνώμων για τα όσα προσέφερε σε αυτήν, αλλά και σε σύσσωμο τον κυπριακό αθλητισμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ