aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΣτον Στρόβολο «παίζεται» η πρωτιά του 4ου ομίλου

Στον Στρόβολο «παίζεται» η πρωτιά του 4ου ομίλου

Η πρωτιά του 4ου ομίλου της ρέγκιουλαρ σίζον του FIBA Europe Cup κρίνεται το βράδυ της Τετάρτης (06/12) στο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο. Ο Κεραυνός υποδέχεται (19:00, Cytavision) την ουγγρική Κόρμεντ στον αγώνα για την 6η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου, και με τις δύο ομάδες να μετράνε ρεκόρ 4-1 (έχοντας ήδη κλειδώσει την πρόκριση), αυτή που θα επικρατήσει στο Στρόβολο θα πάρει και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι δύο πρώτοι των οκτώ ομίλων θα περάσουν στο δεύτερο γύρο του FIBA Europe Cup, όπου θα δημιουργηθούν τέσσερις ομίλοι των τεσσάρων ομάδων. Ο πρώτος του 4ου ομίλου θα συνεχίσει στον 12ο όμιλο και ο δεύτερος του 4ου ομίλου θα αγωνιστεί στον 10ο όμιλο. Με μία αγωνιστική να υπολείπεται, δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το σκηνικό σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα προκριθούν και σε ποιους ομίλους θα αγωνιστούν, όμως με μια πρώτη προσέγγιση, φαίνεται πως τόσο ο 10ος όσο και ο 12ος όμιλος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι και χωρίς πολλές διαφορές στη δυναμικότητα.

Παρόλα αυτά, ο Κεραυνός θέλει να κλείσει την πετυχημένη του πορεία στη ρέγκιουλαρ σίζον της ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τον καλύτερο τρόπο, απέναντι στη μοναδική ομάδα που τον κέρδισε φέτος στο Europe Cup (εκτός έδρας 93-92 στην παράταση). Σε εκείνο το παιχνίδι ο Κεραυνός επέστρεψε από το -20 για να στείλει το ματς στην παράταση, εκεί όπου οι Ούγγροι πήραν τελικά τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κόρμεντ δέχτηκε τη μοναδική της ήττα στον όμιλο την 5η αγωνιστική με 86-64 στο Βέλγιο από τη Basic-Fit Βρυξελλών σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Ο προπονητής του Κεραυνού, Χριστόφορος Λειβαδιώτης, δήλωσε: «Μελετήσαμε τα πιθανά ζευγαρώματα στην επόμενη φάση και προκύπτει πως σε όποιο από τους δύο ομίλους παίξουμε, θα είναι ιδιαίτερα ψηλός ο βαθμός δυσκολίας, αφού θα παίξουμε σίγουρα με ομάδες από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εμείς θα παίξουμε με την Κόρμεντ στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίσουμε, για να δώσουμε συνέχεια στην πολύ πετυχημένη μας πορεία τη φετινή χρονιά».

Δύο καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο φέτος στο FIBA Europe Cup. Ο Γιώργος Νεοφύτου ξεπέρασε τον τραυματισμό στο χέρι και είναι στη διάθεση του προπονητή του (μάλιστα έπαιξε στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος με ΑΠΟΠ και ΕΘΑ), ενώ το καινούργιο απόκτημα, ο Αμερικανός Αντουάν Σκοτ, επίσης θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, έχοντας ήδη παίξει απέναντι σε ΑΠΟΠ και ΕΘΑ για την ΟΠΑΠ Basket League.

Ο δεύτερος  γύρος του FIBA Europe Cup (FEC) ξεκινά στις 20 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου. Ακολούθως, οι δύο πρώτοι από τους τέσσερις ομίλους του FEC, μαζί με οκτώ ομάδες που θα «πέσουν» από το Basketball Champions League θα αγωνιστούν στη νοκ-άουτ φάση των «16» της δεύτερης διοργάνωσης της FIBA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ