aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣκέψεις για πρωτάθλημα χωρίς ξένες παίκτριες

Σκέψεις για πρωτάθλημα χωρίς ξένες παίκτριες

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε μαζί του, σχετικά με θέματα που άπτονται της καλαθόσφαιρας.

Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το πρωτάθλημα γυναικών και ο Λούης Δημητρίου μας ανέφερε ότι στα κλιμάκια της Ομοσπονδίας γίνεται σκέψη για εισήγηση στα σωματεία όπως στη νέα χρονιά, η ομάδες να μην ενισχυθούν με ξένες παίκτριες!

Στο παρόν στάδιο δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση των σωματείων, αλλά μια πρώτη εκτίμηση λέει ότι, το πιο πιθανόν είναι πως η αντίδραση θα είναι θετική. Αυτό από τη στιγμή που η απόκτηση έστω και μιας ξένης παίκτριας επιφέρει οικονομικό βάρος το οποίο πολλές φορές τα σωματεία δεν μπορούν να αντέξουν.

Πέραν τούτου όμως, είναι και το ζήτημα ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων. Μια ομάδα με ξένη, ως συνήθως υπερείχε σε μεγάλο βαθμό έναντι μιας που αγωνιζόταν μόνο με γηγενείς παίκτριες. Αν, λοιπόν, το νέο πρωτάθλημα γίνει χωρίς ξένες παίκτριες, τότε το επίπεδο του ανταγωνισμού θα ανέβει.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Ότι κάποιες δικές μας παίκτριες, παίρνοντας όλο το χρόνο, στον αγωνιστικό χώρο, θα έχουν την ευκαιρία, να εξελιχθούν και να αναδειχθούν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ