aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΣάιμον στο «Goal»: «Η Εθνική είναι οικογένεια, έχουμε ταλέντο ας το εκμεταλευτούμε»

Σάιμον στο «Goal»: «Η Εθνική είναι οικογένεια, έχουμε ταλέντο ας το εκμεταλευτούμε»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια ο χώρος της καλαθόσφαιρας. Είναι ένα παιδί που κατάφερε να ξεφύγει από την «ξενομανία» που «ταλανίζει» την κυπριακή καλαθόσφαιρα δείχνοντας στο γήπεδο της πραγματικές του δυνατότητες. Ο λόγος… για τον Σάιμον Μιχαήλ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους Κύπριους καλαθοσφαιριστές.

Στα πλαίσια των αγώνων της Εθνικής Κύπρου με Βρετανία (02/12) και Αυστρία (03/12), ο Μιχαήλ μίλησε στο «Goal» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής. Παράλληλα, o άσος του Κεραυνού, αναφέρθηκε στη «νέα» γενιά που μπαίνει στην Εθνική ομάδα, στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή και στο τι θα άλλαζε στο κυπριακό μπάσκετ.

 -Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής ομάδας;

«Οι στόχοι της Εθνικής είναι να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που αντιπροσωπεύει την Κύπρο, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα και να υπάρχει η διάθεση για να κυνηγήσουμε και τα δύο παιχνίδια».

-Πιστεύεις ότι μπορούμε να κερδίσουμε Αυστρία και Αγγλία; Ή έστω ένα από τα δύο;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να σταθώ στο παιχνίδι με την Αγγλία γιατί δεν τους έχω μελετήσει ακόμα, εκτός από κάποιους αγώνες που έπαιξαν απέναντι στην Εθνική Ελλάδος. Με την Ελλάδα ήταν ανταγωνιστικοί σε όλα τη διάρκεια των δύο αγώνων κι αυτό λέει πολλά. Όσο για την Αυστρία είμαστε προσγειωμένοι και δεν παρασυρόμαστε από την προηγούμενη καλή μας εμφάνιση, άλλωστε έχουν γίνει αλλαγές και στα δύο ρόστερ. Εμείς θα δουλέψουμε όσο μας επιτρέπει το παράθυρο της προετοιμασίας μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Τι κίνητρα υπάρχουν στην Εθνική ομάδα τόσο για τους «νέους» όσο και για τους «παλιούς»;

«Το κυριότερο κίνητρο που έχουμε όλοι (νέοι, παλιοί) είναι ότι εκπροσωπεύεις τη χώρα σου. Σε κάθε Εθνική οι «παλιοί» έχουν ρόλο «μέντορα» μεταφέροντας τις γνώσεις και εμπειρίες που έχουν στους νεότερους, αφού σιγά σιγά η νέα γενιά θα πρωταγωνιστεί. Βάζοντας και τον εαυτό μου στους νεότερους θα πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρόν και όχι μόνο μέλλον αλλά και να αποκομίσουμε όσα παραπάνω μπορούμε από τους παλαιότερους και να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για τις μελλοντικές υποχρεώσεις της Εθνικής».

-Ποια η γνώμη σου για τους νεαρούς που μπαίνουν τώρα στην Εθνική ομάδα;

«Είναι κάτι ευχάριστο, που άλλωστε γίνεται σε όλες τις Εθνικές ομάδες, σίγουρα υπήρχε ένα χάσμα γενεών αλλά νομίζω είναι κάτι που πλέον δεν μας εμποδίζει. Με την αυξημένη συμμετοχή των Κυπριών και την ευχάριστη επιστροφή της ΑΕΛ και της Ομόνοια έχουν ήδη κλέψει τις εντυπώσεις σε νεώτερους παίκτες, ταλέντα που έχουν ενταχθεί στον κορμό της Εθνικής. Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο και μένει μόνο να το εκμεταλλευτούμε».

-Τι θα άλλαζες στην Εθνική και στην κυπριακή καλαθόσφαιρα γενικότερα;

«Στην Εθνική, μιλώντας κυριότερα για τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν θα άλλαζα τίποτε, υπάρχει τρομερό κλίμα, έχουμε δέση όλοι ανεξαιρέτως θέσης και ρόλου και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Το κυπριακό πρωτάθλημα σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, μετά την ΑΕΛ και Ομόνοια θα ήταν πολύ ευχάριστο να δούμε και Αχιλλέα και ΕΝΑΔ αφού και οι δύο είχαν ιστορία στο πρωτάθλημα. Επίσης η συνέχεια και η αύξηση της συμμετοχής του Κύπριου καλαθοσφαιριστή (με κυρίως μείωση των ξένων) θα βοηθήσει στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, αφού πλέον θα υπάρχουν πρωταγωνιστές που είναι οι νέες γενιές θα μπορούν να ταυτιστούν και να έχουν πρότυπα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ