aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΠροβάδισμα δια πυρός και σιδήρου για Γουόριορς

Προβάδισμα δια πυρός και σιδήρου για Γουόριορς

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης έκαναν οι Γουόριορς νικώντας πολύ δύσκολα 104-100 τους Ρόκετς σε ένα ματς με μεγάλη ένταση και πολλές διαμαρτυρίες για τη διαιτησία εκατέρωθεν. Ο Κέβιν Ντουράντ με 35 πόντους (11/25 σουτ) μαζί με τον Ντρέιμοντ Γκριν που είχε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους πρωταθλητές, ενώ Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον ήταν σε μέτρια μέρα. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε μεν 35 πόντους, αλλά με μόλις 9/28 σουτ για το Χιούστον, που έκανε κατάχρηση τριπόντων (14/47).

Οι Γουόριορς είχαν από την αρχή μια μικρή διαφορά (16-9), παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα των Ντουράντ και Κάρι, αλλά και τα οκτώ τους λάθη στην πρώτη περίοδο. Οι Ρόκετς ήταν πολύ άστοχοι, με 1/14 τρίποντα στο εναρκτήριο δωδεκάλεπτο, με αποτέλεσμα ο Γκριν με 8 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ να οδηγήσει την ομάδα του στο 28-19. Ο Χάρντεν δεν έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και οι πρωταθλητές με καλάθι του KD ξέφυγαν με εννιά, 53-44. Όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο τρίποντα του Γκόρντον κι ένα του Πολ, που έφεραν το ματς σε απόλυτη ισορροπία, 53-53.

Ένα ξέσπασμα του «μούσια» επέτρεψε στους Ρόκετς να ισοφαρίσουν 68-68, τη στιγμή που ο Κάρι φορτωνόταν νωρίς με τέσσερα φάουλ. Ο Ντουράντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και εκμεταλλευόμενος και τις τεχνικές ποινές σε Πολ και Ντ’ Αντόνι για διαμαρτυρία οδήγησε τους Γουόριορς στο 83-76 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο ο KD κρατούσε μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά πότε ο Χάρντεν και πότε ο Γκόρντον δεν επέτρεπαν στο Γκόλντεν Στέιτ να ησυχάσει. Το τρίποντο του Κάρι 24,4’’ πριν το τέλος έφερε το ματς στο +5 (103-98), αλλά μετά το κάρφωμα του Χάρντεν και το κλέψιμο στον Ντουράντ, οι Ρόκετς είχαν μια τελευταία ευκαιρία. Ωστόσο ο «μούσιας» αστόχησε σε τρίποντο (διαμαρτυρόμενος για φάουλ) και ο Πολ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ το μόνο που κατάφερε ήταν να δεχτεί δεύτερη τεχνική ποινή στο ματς και να αποβληθεί, κάτι που απέφερε το τελικό 104-100.

Δωδεκάλεπτα: 28-19, 53-53, 83-76, 104-100.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ