aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρωτάθλημα: Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ…

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τα δυο πρώτα παιχνίδια του προγράμματος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (Κεραυνός-ΑΕΚ, ΕΘΑ-ΑΠΟΕΛ), ενώ την επομένη, η Ένωση θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα.

Πρωτάθλημα έξι ομάδων θα είναι αυτό που θα αρχίσει σε λίγα 24ωρα, γεγονός που επήλθε μετά που τρεις ομάδες (Ομόνοια, ΑΕΛ, Αναγέννηση Γερμασόγειας), δήλωσαν ότι δεν μπορούν να μετάσχουν λόγω οικονομικών δυσκολιών. Όπως και να έχει. Η ουσία, δεν είναι το τι έγινε, αλλά το τι θα γίνει στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Έξι ομάδες λοιπόν, που προβάλλουν ως αρκετά δυνατές και αυτό είναι κάτι που προδιαθέτει για πολλά απρόβλεπτα παιχνίδια. Ίσως από αυτόν τον «κανόνα» να εξαιρείται η ομάδα της Ένωσης, η οποία ωστόσο θα προσπαθήσει να… δείξει τα δόντια της, στοχεύοντας στο να βάλει τρικλοποδιές στους αντιπάλους της.

Πολλοί εκτιμούν ότι η ΑΕΚ θα είναι το μεγάλο φαβορί λόγω αυξημένης πληρότητας. Η ΑΕΚ κτίσθηκε μεν για την ευρωπαϊκή υπέρβαση, αλλά οι πρασινοκίτρινοι θέλουν να κρατηθούν στην κορυφή. Φανερός στόχος και αυτός.

Κανείς όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ομάδα που παραδοσιακά κάνει τη διαφορά στα πλέι-οφ, που δεν είναι άλλη πλην του ΑΠΟΕΛ που και πάλι, λόγω ονόματος και μόνο δεν μπορεί να μην υπολογισθεί (τουλάχιστον)!

Ο Κεραυνός θα είναι και πάλι… εκεί και που για μιαν ακόμα χρονιά προβάλλει ως αποφασισμένος να καταφέρει να φθάσει στην κορυφή αυτήν τη φορά. Στην ΕΘΑ έγινε συνετή μεν, αλλά καλή δουλειά στο κτίσιμο της  ομάδας, σε σημείο που όλοι οι αντίπαλοι της στο νέο πρωτάθλημα να υπολογίζουν από τώρα σε ένα –τουλάχιστον- σοβαρό εμπόδιο.

Τέλος, στον Απόλλωνα έδωσαν την αίσθηση ότι θα «κινηθούν» με τον μανδύα της ήρεμης δύναμης. Πάντα όμως οι γαλάζιοι είναι υπολογίσιμοι, ειδικά στη Λεμεσό αν και ποτέ στην ιστορία τους δεν έχουν καταφέρει να σκαρφαλώσουν στο… Έβερεστ της Κυπριακής καλαθόσφαιρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ