aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρωτάθλημα επτά ομάδων; Η δική μας άποψη…

TOY MΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί με επτά ομάδες. Αυτό μετά από τη διαφαινόμενη αδυναμία της ΑΕΛ να μετάσχει σε αυτό, λόγω οικονομικν προβλημάτων.

Θέμα για το οποίο είχαμε κάνει αναφορά πριν από ελάχιστα 24ωρα και που απομένει να επισημοποιηθεί, όταν στην Ομοσπονδία τεθούν επί τάπητος, τόσο το πόσες ομάδες θα μετάσχουν στο πρωτάθλημα και το πώς θα διεξαχθεί αυτό.

Σίγουρα, όταν σε ένα πρωτάθλημα μετέχουν ομάδες… μονού αριθμού, αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει, αλλά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, τότε έτσι απλά… έτσι πρέπει να γίνει!

Περνάμε όμως στο «ψητό». Για μας το… ψητό, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κάτι άλλο, εκτός από τη δική μας τοποθέτηση, τη δική μας άποψη, την οποία και παραθέτουμε, όσο πιο συνοπτικά γίνεται.

Είναι κατ` αρχήν δεδομένο ότι σε κάθε αγωνιστική της κανονικής περιόδου, μια ομάδα θα έχει κενό (ρεπό, όπως το λέμε ως συνήθως).

Από εκεί και πέρα, μια εισήγηση μας είναι όπως το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε τέσσερις γύρους σε στιλ κανονικής περιόδου και μέσα από αυτό, να αναδεικνύονται οι τέσσερις ομάδες που θα μπουν στη φάση των πλέι-οφ.

Μια άλλη μας εισήγηση, είναι όπως μετά το πέρας των δυο γύρων, οι πρώτες τέσσερις ομάδες να μπουν στο πρώτο γκρουπ, να δώσουν άλλους δυο γύρους αγώνων και ανάλογα με την κατάταξη τους μετά από αυτήν τη διαδικασία να μπουν στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ. Όπως έγινε και στην περασμένη χρονιά δηλαδή.

Εννοείται, ότι τόσο στην ημιτελική όσο και στην τελική φάση, το ζητούμενο νίκης να είναι τα τρία ροζ φύλλα αγώνα.

Τώρα, όσον αφορά τις τρεις ομάδες που θα τερματίσουν κάτω από την 4η θέση και στους δυο τρόπους που προτείνουμε, είναι όπως αυτές να δώσουν μεταξύ τους αγώνες, μέχρι να αναδειχθεί η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, αυτή η ομάδα δεν θα υποβιβάζεται αυτόματα. Αλλά να δώσει αγώνες μπαράζ με δυο ομάδες από τη 2η κατηγορία και μετά από αυτήν τη διαδικασία, οι δυο πρώτες να αγωνισθούν κατά την επόμενη χρονιά στους μεγάλους, για να έχουμε και πάλι πρωτάθλημα οκτώ ομάδων.

Όλα αυτά βέβαια, αν τα επιτρέψει τότε το οικονομικό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ