aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠρομηθέα, Κύμη και ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξενεί ο Κεραυνός το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου

Προμηθέα, Κύμη και ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξενεί ο Κεραυνός το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στη νέα καλαθοσφαιρική σεζόν 2018-19 θα κάνει το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Κεραυνού Στροβόλου, στο ετήσιο τουρνουά που διοργανώνει η ίδια στο κλειστό «Κώστας Παπαέλληνας». Οι αγώνες εντάσσονται στα πλαίσια προετοιμασίας για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο FIBA Europe Cup.

Το τουρνουά αναμένεται να προσφέρει ωραίο θέαμα στους μπασκετικούς φιλάθλους, αφού σε αυτό θα συμμετάσχουν η περσινή έκπληξη της ελληνικής Basket League, ο Προμηθέας Πάτρας, που πήρε την 3η θέση στη ρέγκιουλαρ σίζον, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και κλείδωσε θέση στους ομίλους του φετινού Basketball Champions League, η 7η στο περσινό ελληνικό πρωτάθλημα Κύμη και η πρωταθλήτρια Κύπρου Petrolina ΑΕΚ.

Η είσοδος και στις τρεις μέρες του τουρνουά είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κάρτα φιλάθλου για την παρακολούθηση των αγώνων.

Το πρόγραμμα του φετινού τουρνουά του Κεραυνού είναι:

Παρασκευή 07/09/2018

18:00 ΑΕΚ – Κύμη

20:30 Κεραυνός – Προμηθέας

Σάββατο 08/09/2018

17:30 ΑΕΚ – Προμηθέας

20:00 Κεραυνός – Κύμη

Κυριακή 09/09/2018

16:00 Κύμη – Προμηθέας

18:30 ΑΕΚ – Κεραυνός

Ο νέος Κεραυνός

Αρκετά διαφοροποιημένος θα είναι φέτος ο Κεραυνός, αφού τέσσερις από τους έξι ξένους είναι νέοι στο ρόστερ, ενώ δύο είναι και οι νεοαποκτηθέντες από κυπριακής πλευράς. Από την περσινή ομάδα παρέμεινε το αστέρι, ο Μο Αμπουκάρ (βασικό 4άρι), ο διεθνής με την Κύπρο και βασικό 5άρι, Άντονι Κινγκ, ο Σάιμον Μιχαήλ, ο αρχηγός Γιώργος Θεοχαρίδης και ο Άρης Κορωνίδης.

Οι δύο νέοι Κύπριοι είναι, ο 24χρονος Ραφαήλ Ελευθερίου, που επέστρεψε από τις σπουδές του στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο του Φρέσνο κι ενώ προηγουμένως, από τα 14 μέχρι τα 19 του ήταν στον Μαντουλίδη στην Ελλάδα και ο 27χρονος Κωνσταντίνος Πηλακούτας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακρινόταν με τον Μακεδονικό στις μικρές κατηγορίες της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος, που ξεκίνησε από την ΕΝΑΔ, είναι ο αδελφός της βασικής σέντερ της Εθνικής Κύπρου, Έλενας. Η ομάδα του Στροβόλου ψάχνει γι΄ άλλον έναν Κύπριο παίκτη, για να κλείσει το ρόστερ της σεζόν 2018-19.

Από πλευράς ξένων, αποκτήθηκαν οι:

– Γουέσλι Τσάνελς, 30χρονος έμπειρος πόιντ γκαρντ, με θητεία σε Ουγγαρία και Βέλγιο.

– Νταράλ Γουίλις, 22 ετών ρούκι από το Πανεπιστήμιο της Γουιτσίτα, ο οποίος έρχεται ως μπακ-απ στις θέσεις 5 και 4.

– Τζος Χάγκινς, 24χρονος ρούκι (με εξαίρεση δύο μήνες πέρσι στη Βοσνία), ο οποίος είναι combo guard, με θητεία κυρίως στην G League.

– ΛαΜάρκους Ριντ, 30χρονος σμολ φόργουορντ, ο οποίος πριν πέντε χρόνια είχε ένα πέρασμα από την ΕΘΑ και ακολούθως έπαιξε σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, ανάμεσα τους και ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης, με βοηθό τον Μιχάλη Ματσεντίδη, ενώ φέτος το προπονητικό τιμ θα ενισχύσει και ο Στέλιος Γρηγορίου, ως β΄ βοηθός, ο οποίος πέρσι είχε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας U14 γυναικών του Κεραυνού. Πριν από τα ευρωπαϊκά ματς της 3ης (εκτός έδρας) και 10ης (εντός) Οκτωβρίου, για τον β΄ και τελευταίο προκριματικό του FIBA Europe Cup -με το νικητή του ζευγαριού Τσερκάσκι Ουκρανίας και Κόνγκσμπεργκ Νορβηγίας (20 και 26 Σεπτεμβρίου τα παιχνίδια)- ο Κεραυνός θα δώσει άλλο ένα φιλικό με την ΑΕΚ, δύο με την Ομόνοια και ένα με ΑΠΟΕΛ και ΕΝΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ