aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΠρίντεζης: «Χαρά μας να δούμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Πρίντεζης: «Χαρά μας να δούμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Για την κάθοδο του στην Κύπρο ετοιμάζεται η καλαθοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς και ο Γιώργος Πρίντεζης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο για να δώσει μαζικό παρόν στο γήπεδο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για όλα όσα αφορούν την κάθοδο της ομάδας στο νησί μας για το τουρνουά.

-Πως αισθάνεστε που έρχεστε στην Κύπρο για τη συμμετοχή στο τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης»;

«Έχουμε ξαναέρθει σε τουρνουά στην Κύπρο, ο κόσμος δείχνει όλο και περισσότερο ότι αγαπά το μπάσκετ, υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα ιδιαίτερα μετά από τον ενάμισι χρόνο που δεν είχαν τη δυνατότητα να μας δουν. Είναι δύο πολύ δυνατά τεστ για’ μας πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις με το κύπελλο και όλη η ομάδα θεωρώ ότι είμαστε αρκετά χαρούμενοι που θα έρθουμε στην Κύπρο».

-Ένα τουρνουά που είναι από τα πιο δυνατά που γίνονται στην Ευρώπη, με τη δική σας συμμετοχή

«Οι ομάδες που έρχονται είναι αρκετά δυνατές, όπως η Ζενίτ και η ΤΣΣΚΑ, για τη Μακάμπι είναι δύσκολο λόγω κορωνοϊού και δεν κατάφερε να έρθει. Θα είναι δυνατά τεστ και μακάρι σε κάποια στιγμή να δούμε και μια ομάδα της Κύπρου στην Ευρωλίγκα».

-Είναι μια περίοδος που μπορείτε να μετρήσετε δυνάμεις απέναντι σε αυτές τις ομάδες που είναι πάρα πολύ ψηλού επιπέδου;

«Σίγουρα και η Ζενίτ και η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδες Final 4 και οι δύο, οπότε για’ μας θα είναι καλό τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε λίγο πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις».

-Γνωρίζετε ότι στην Κύπρο έχει πολλούς φίλους ο Ολυμπιακός Πειραιώς και αναμένεται να δώσουν μαζικό παρών.

«Ξέρουμε πόσο αγαπούν την ομάδα, πάντα όποτε ερχόμαστε σε τουρνουά στην Κύπρο είναι εκεί και μας δίνουν τη συμπαράσταση τους και την ενέργεια που χρειάζεται η ομάδα. Όπως είπα και προηγουμένως, σίγουρα είναι πολύ όμορφο γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την ομάδα, οπότε τους ευχαριστούμε και μακάρι να έχουν τη δυνατότητα να την δουν ακόμα περισσότερο. Είναι χαρά μας που θα δούμε τον κόσμο εκεί».

-Από τον Ολυμπιακό τι να περιμένουμε στη νέα σεζόν, τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στην επιστροφή στην Basketleague;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Σίγουρα είναι μια ομάδα πολύ μαχητική που έχει χημεία, έχει ρόλους, ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει, τι μπορεί να κάνει. Έχει φτιάξει ο κόουτς μια ομάδα με χημεία και με παίκτες με εμπειρία από Ευρωλίγκα, οπότε θεωρώ ότι αν παραμείνουμε υγιείς όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο θέμα που μαστίζει όλο τον κόσμο με τον κορωνοϊό ίσως να μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

-Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη πλέον ο Ολυμπιακός και ανέλαβες εσύ τα ηνία στην ομάδα με την αρχηγία.

«Η αλήθεια είναι ότι τώρα είναι λίγο πιο περίεργα τα πράματα με την απουσία του Βασίλη, εγώ τον έχω συνηθίσει πάρα πολύ. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά εντάξει η ζωή προχωρά. Τελείωσε ένας κύκλος πολύ όμορφος, η ζωή συνεχίζεται, οπότε κοιτάμε το καλύτερο για την ομάδα».

-Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για να ετοιμαστείτε για τις επίσημες υποχρεώσεις και είναι σημαντικό να δούμε ξανά τις ελληνικές ομάδες να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη.

«Μακάρι, αυτό ευελπιστούμε και εμείς και μακάρι να είναι γούρικο το τουρνουά και να ερχόμαστε κάθε χρόνο εκεί για να πάει καλά η ομάδα».

-Ανοίγουν ξανά οι πόρτες των γηπέδων για το φίλαθλο κοινό και θα μπορεί να βλέπει από κοντά ομάδες και παίκτες ψηλού επιπέδου.

«Και εμάς μας έχει λείψει πολύ ο κόσμος, οπότε και εμείς περιμένουμε αυτή τη στιγμή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ