aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πέρασε από το Παραλίμνι ο Απόλλωνας

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της 6ης Αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League, ήταν το ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας, της Remedica Ένωση Νέων Παραλιμνίου και του Απόλλωνα Λεμεσού, στην Κλειστή Αίθουσα του Δήμου Παραλιμνίου. Η ομάδα της Λεμεσού έφυγε με νίκη με 85-73, διατηρώντας την πρώτη θέση στην βαθμολογία με 11 βαθμούς, ενώ ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Παραλιμνίου στο φετινό πρωτάθλημα. MVP ήταν ο Τζέφρι Άλλεν με νέο double-double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η Remedica ΕΝΠ το παιχνίδι, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 16-2 με τους Στάκεϊ, Ίνγκραμ και Ρόμπινσον στο πρώτο μισό της περιόδου. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας προσπάθησε να επιστρέψει και με τους Μάρκου, Τίγκα και Ντόρσεϊ μείωσαν στους 8 στο τέλος του δεκαλέπτου (22-14).

Ο Απόλλωνας συνέχισε να μειώνει τη διαφορά, βρίσκοντας λύσεις από το ζωγραφιστό με τους Ντόρσεϊ και Άλλεν. Η Ένωση βρήκε απάντηση με τον Ίνγκραμ και τον Σολωμού και κράτησε την διαφορά μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως ο Στάκεϊ υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ δίνοντας βολές στον Τίγκα, ενώ στην επόμενη φάση ο Ντόρσεϊ κέρδισε φάουλ, με τον Γκόρντον να εκτελεί τις βολές σε νεκρό χρόνο και να διαμορφώνει το σκορ στο 38-33.

Με ένα 7-0 μπήκε ο Απόλλωνας στο τρίτο δεκάλεπτο, με το οποίο πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τα μισά της περιόδου, το σκορ εναλλασσόταν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να εκμεταλλευoονται το ζωγραφιστό και πήραν ένα προβάδισμα 5 πόντων (45-50). Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να επιστρέψουν, με τον Παπαδόπουλο και τον Ρόμπινσον (52-51). Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας με τον Τίγκα να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ, ενώ στην επόμενη φάση να κλέβει και να δίνει ασίστ στον Άλλεν, ξέφυγε με τέσσερις (52-56), ενώ ο Άλλεν πέτυχε και ένα απίθανο μπάζερ μπίτερ στο τέλος της περιόδου (53-59)!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην τέταρτη περίοδο και πήραν διψήφια διαφορά, την οποία συντήρισαν μέχρι τα μισά της περιόδου (55-69). Παρά τις προσπάθειες της Ένωσης να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ο Απόλλωνας με τον Μάρκου να σκοράρει από την περιφέρεια, κράτησε την απόσταση και έφτασε στο 5ο του φετινό «ροζ φύλλο».

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-33. 53-59, 73-85.

Remedica ΕΝΠ (Μιχάλης Κακιούζης): Κουμής 6, Στάκι 22 (2), Σολωμού 2, Ίνγκραμ 25 (4), Ρόμπινσον 12 (1), Αντωνίου 2, Χαραλάμπους, Παπαδόπουλος 4, Πυρίλλης.

Απόλλων Λεμεσού (Φώτης Τακιανός): Γκόρντον 15 (1), Άλλεν 20 (1), Ελευθερίου 3, Ντόρσεϊ 16, Μάρκου 15 (3), Γεωργίου 5, Τίγκας 11 (1), Εύζωνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ