aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠανεπιστημιακός Αθλητισμός: Επιθετικός πλουραλισμός και εύκολη αρχή για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πανεπιστημιακός Αθλητισμός: Επιθετικός πλουραλισμός και εύκολη αρχή για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Εύκολη αρχή είχε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών, καθώς επιβλήθηκε του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου με 68-44 σε παιχνίδι που έγινε στο Λευκόθεο στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μπιτσόλας από πλευράς Τεχνολογικού με 15 πόντους, ενώ από πλευράς Πανεπιστήμιου Λευκωσίας υπήρχε πλουραλισμός με τους Κάσινο (12π), Κυριακίδη (10π) και Έντι (14π) να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι καλαθοσφαιριστές του Νίκου Λαμπρία αν και αγωνίστηκαν χωρίς τους Σάιμον Μιχαήλ και Παναγιώτη Μάρκου δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στο ΤΕΠΑΚ (εμφανίστηκε αποδυναμωμένο και με μόλις πέντε καλαθοσφαιριστές) και πήραν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνος για φέτος.

Από την αρχή το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπήκε δυνατά στον αγώνα και χωρίς ίχνος υποτίμησης προς τον αντίπαλο επέβαλε τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο του Λευκόθεου. Με μπροστάρηδες τους Καραμπατάκη και Κυριακίδη αλλά και τον Μονιάτη να μοιράζει παιχνίδι, οι «αετοί» έκλεισαν το ημίχρονο με δέκα πόντους διαφορά (38-28).

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο εξ’ ου και το 8-6 που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο, με το ΤΕΠΑΚ να βρίσκεται στην διεκδίκηση του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Νίκου Λαμπρία μπήκαν πολύ δυνατά, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση του Τεχνολογικού και με επιμέρους σκορ 22-10 καθάρισαν τον αγώνα.

Στο άλλο ματς, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας με σχετική ευκολία το Πανεπιστήμιο του Frederick με 76-31 στην κλειστή αίθουσα του ιδιωτικού Πανεπιστημίου στον Στρόβολο.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 15-16, 8-6, 22-10.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Νίκος Λαμπρίας): Μονιάτης 2, Βασιλείου 4, Σαρτίλας 4, Κάσινος 12 (3), Καραμπατάκης 9, Κυριακίδης 10, Έντι 14 (1), Στυλιανού 6 (1), Χαραλάμπους 5 (1), Αμπαρτζουμιάν 2.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (Γαλάτεια Αγιομαμίτη): Κοτόσλου 6 (2), Θεμιστοκλέους 4, Πασιαλής 12, Μπιτσόλας 15 (2), Στυλιανού 7.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ