aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι Κύπριοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους

Οι Κύπριοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Παρά την ήττα του Κεραυνού στον πρώτο αγώνα του β’ προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Λιετκαμπέλις (71-55), είδαμε τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές των ερυθροκίτρινων να ανταποκρίνονται σε ένα ψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκού αγώνα και να δείχνουν με την εμφάνιση τους πως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους καλαθοσφαιριστές.

Οι Σάιμον Μιχάηλ, Άρης Κορωνίδης, Νίκος Στυλιανού και Γιώργος Θεοχαρίδης πάτησαν στο παρκέ του «Κώστας Παπαέλληνας» όπου η ομάδα τους άγγιξε το… θαύμα απέναντι στην πανίσχυρη Λιετκαμπέλις.

Η ακτινογραφία των τεσσάρων Κύπριων καλαθοσφαιριστών του Κεραυνού από τα μάτια του «Goal»:

Σάιμον Μιχαήλ: Έμεινε για 27 λεπτά στο παρκέ και τα έβαλε στα ίσα με τους καλαθοσφαιριστές των Λιθουανών. Στην άμυνα ήταν αρκετά καλός, αλλά στην επίθεση θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Πήρε 5 προσπάθειες, σκόραρε στην μία, αλλά μοίρασε 4 ασιστ και υπέπεσε σε δύο λάθη. Καθόλου άσχημα για τον καλύτερο Κύπριο καλαθοσφαιριστή της περσινής περιόδου.

Άρης Κορωνίδης: Έμεινε για μόλις 5 λεπτά στον αγώνα αλλά κατάφερε να σκοράρει ένα τρίποντο και να δώσει ηρεμία στην ομάδα του. Στο β’ ημίχρονο δεν αγωνίστηκε, ενώ μπορούσε να βοηθήσει στην οργάνωση αλλά και να δώσει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του.

Γιώργος Θεοχαρίδης: Ο αρχηγός του Κεραυνού έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Έμεινε στο γήπεδο για περίπου ένα δεκάλεπτο, έδωσε λύσεις στην ομάδα του από τα 6.75 (2/4 τρίποντα) και τα έβαλε με τα… θηρία της Λιετκαμπέλις βγαίνοντας μάλιστα, αρκετές φορές κερδισμένος.

Νίκος Στυλιανού: Ο Ελληνοκύπριος φόργουορντ δεν ήταν αρνητικός στον αγώνα, αλλά λόγω της ποιότητας που διαθέτει θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Έμεινε στα… ρηχά, καθώς έμεινε στο παρκέ για 18 λεπτά και πήρε μόλις 4 προσπάθειες για σουτ, ενώ υπέπεσε και σε τρία λάθη. Σίγουρα η ποιότητα του Νίκου είναι δεδομένη και θα διαφανεί στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ