aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΟ Ντόντσιτς μπορεί να γίνει ο πρώτος που θα λάβει 70 εκατομμύρια δολάρια σε έναν...

Ο Ντόντσιτς μπορεί να γίνει ο πρώτος που θα λάβει 70 εκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο στο ΝΒΑ!

Γνωρίζουμε πως τα ποσά στον παγκόσμιο αθλητισμό είναι ανοδικά, ωστόσο ο Λούκα Ντόντσιτς είναι έτοιμος να τα… τερματίσει!

Σύμφωνα με τον Μπόμπι Μαρκς από το ESPN, ο Σλοβένος σταρ είναι πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία, αφού αναμένεται να λάβει συμβόλαιο που θα του αποφέρει 70 εκατομμύρια δολάρια σε μία σεζόν, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο ΝΒΑ!

Συγκεκριμένα, αν ο «Luka Magic» κατονομαστεί σε μία από τις 3 καλύτερες πεντάδες του NBA την επόμενη σεζόν (2023-24), κάτι που πιθανότατα θα γίνει, τότε οι Ντάλας Μάβερικς θα μπορούν να του προσφέρουν πενταετές supermax συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 318 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα μπορέσει να υπογράψει αυτήν την επέκταση το 2024 λόγω των έξι ετών που αγωνίζεται στο ΝΒΑ, αλλά τα κριτήρια θα ισχύουν κανονικά, επιτρέποντάς του να την υπογράψει το 2025, με ισχύ από τη σεζόν 2026-27.

Ωστόσο, ο Μαρκς επισημαίνει την ενδιαφέρουσα πιθανότητα ότι η επέκταση του Ντόντσιτς θα μπορούσε να διογκωθεί στα 367,5 εκατομμύρια δολάρια, εάν το salary cap παρουσιάσει μέγιστη ετήσια αύξηση 10 τοις εκατό τα επόμενα τρία χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου θα φτάσει τα 83,6 εκατομμύρια δολάρια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ