aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον τελικό να απολαύσει καλό θέαμα»

«Ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον τελικό να απολαύσει καλό θέαμα»

Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Coca – Cola Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ ολοκληρώνεται η αγωνιστική δράση στις Μικρές Κατηγορίες.

Το τρόπαιο όπως είναι γνωστό θα διεκδικήσουν οι ομάδες της Αλκής Ορόκλινης και του ΠΟ Ξυλοτύμπου, που φέτος συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ

Ο Σάββας Δαμιανού στο ιστορικό ραντεβού του τελικού θα καθοδηγήσει την ομάδα της φιλόδοξης Αλκής με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Μετά την άνοδο στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας η Αλκή θέλει να ολοκληρώσει τη χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Coca – Cola των Μικρών Κατηγοριών.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι το φαβορί του τελικού όμως ο προπονητής της το αναλύει πάνω στα δικά του δεδομένα και τονίζει: «Είμαστε το φαβορί όμως αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η προϊστορία σε αυτή τη διοργάνωση έχει ανατρέψει τα δεδομένα και πάμε καλά προετοιμασμένοι και γνωρίζοντας ότι μόνο μέσα από την αγωνιστική μας παρουσία θα επιβεβαιώσουμε τον τίτλο του φαβορί. Η Ξυλοτύμπου είναι έμπειρη και καλά στελεχωμένη ομάδα και έχει πραγματοποιήσει με τη σειρά της πολύ καλή πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα. Σε ένα τελικό με τόσες ιδιαιτερότητες η κάθε ομάδα δικαιούται να έχει τις δικές της ελπίδες και μόνο με μεγάλη προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση θα πετύχουμε στο στόχο μας».

Η Αλκή εξασφάλισε ήδη άνοδο και η συμπαράσταση του κόσμου της είναι έντονη και ο Σάββας Δαμιανού σχολιάζοντας τη φετινή πορεία επισημαίνει: «Η ομάδα είναι μέσα στους στόχους που έθεσε από το ξεκίνημα της χρονιάς και είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε τη χρονιά με διάκριση. Η πορεία στο Πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει και την ανάλογη ψυχολογική κατάσταση, ο κόσμος πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας και έχει πολύ μεγάλη δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου».

Καταλήγοντας ο προπονητής της Αλκής τονίζει και τα εξής: «Ευχή όλων μας είναι να επικρατήσει η καλύτερη ομάδα και ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον τελικό να απολαύσει καλό θέαμα και όλοι οι ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν υγιείς από το γήπεδο. Ο τελικός πρέπει να γίνει γιορτή και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συντελεστές με τη συμπεριφορά τους θα ενισχύσουν την προσπάθεια για να απολαύσουμε όλοι αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου».

**Ο Σάββας Δαμιανού άρχισε την προπονητική του καριέρα από τη Δυναμό Περβολιών και ακολούθως δούλεψε για τρία χρόνια ως βοηθός προπονητής στην Αλκή. Από εκεί μετακόμισε στον πάγκο του ΑΣΙΛ Λύσης και από τον περασμένο Νοέμβριο καθοδηγεί με επιτυχία την Αλκή Ορόκλινη.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ

Ο Κώστας Λοΐζου στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ενοποιημένης δύναμης της Ξυλοτύμπου κατάφερε να την οδηγήσει στον τελικό του Κυπέλλου.

«Γενικά η χρονιά κρίνεται πετυχημένη εάν λάβουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της. Η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας και κατάφερε να πραγματοποιήσει μια πολύ αξιοπρεπή πορεία. Φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου που αποτελεί ασφαλώς μεγάλο γεγονός και αν κατακτήσουμε και το τρόπαιο θα κλείσουμε αυτή τη χρονιά με φανταστικό τρόπο. Θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Λοΐζου.

Ο 39χρόνος προπονητής αναγνωρίζει τις δυσκολίες του τελικού όμως εκτιμά πως σε ένα τέτοιο ραντεβού όλα είναι πιθανά: «Σε ένα αγώνα 90 λεπτών και με το χαρακτήρα του τελικού όλα είναι πιθανά και έχουμε τις δικές μας ελπίδες. Η Αλκή είναι πολύ καλά στελεχωμένη και το επιβεβαίωσε και η πορεία της στο Πρωτάθλημα όπου εξασφάλισε άνοδο και συγχαρητήρια για την επιτυχία της. Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και με τη στήριξη του κόσμου θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσουμε στη μεγάλη διάκριση».

Στη μεγάλη γιορτή του τελικού το μήνυμα του Κώστα Λοΐζου είναι απόλυτα ξεκάθαρο: «Ο τελικός είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και εμείς με τη συμπεριφορά μας πρέπει να ενισχύσουμε το κλίμα αυτής της μεγάλης γιορτής. Να ευχηθούμε καλή τύχη στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, πρώτιστος στόχος να είναι η διαφήμιση του ποδοσφαίρου των μικρών Κατηγοριών και στο τέλος όλοι μαζί να χειροκροτήσουμε την ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο. Θα είναι μια όμορφη εμπειρία για όλους και πρέπει να τη χαρούμε ανάλογα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του τελικού. Είναι μια σημαντική διοργάνωση για τις ομάδες των μικρών Κατηγοριών και ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και τη χορηγό εταιρεία που μας προσφέρουν αυτή την ευκαιρία για μοναδικές εμπειρίες».

**Ο Κώστας Λοΐζου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ομάδα Νέων της Αγίας Νάπας και την ίδια χρονιά καθοδήγησε την ομάδα και σε έξι αγώνες του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας όταν αποχώρησε ο Κολομπούρδας για τον Εθνικό Άχνας. Ακολούθως πήγε στον Αχυρώνα Λιοπετρίου και επόμενος σταθμός του πριν την Ξυλοτύμπου ήταν ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ