aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΕθνική Κύπρου ΜπάσκετΟ «χρυσός» απόηχος και η επέκταση της λάμψης

Ο «χρυσός» απόηχος και η επέκταση της λάμψης

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι δα και η πρώτη φορά που το καλαθοσφαιρικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε αγώνες ΑΜΚΕ. Όμως, αυτήν τη φορά υπάρχουν και κάποιες επεκτάσεις που θα πρέπει να ληφθούν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη.

Ποιες είναι αυτές; Αυτό το χρυσό, έρχεται σαν μία φυσιολογική συνέχεια της ανοδικής πορείας που ακολουθεί η Εθνική μας που άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκεί που η ομάδα μας είχε να σταυρώσει νίκη από το 2008, κατάφερε να κρατήσει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ως και την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Θα μπορούσε πάλι να πει κανείς ότι η Ισλανδία (αποδεδειγμένα, ραγδαία ανεβασμένη ομάδα) και το Μαυροβούνιο (απόγονος της μεγάλης των Πλάβι και μετέπειτα των Σέρβων σχολής) δεν παρατάχθηκαν με πλήρεις συνθέσεις στους ΑΜΚΕ τον Σαν Μαρίνο. Όμως, το χρυσό… είναι χρυσό και η λάμψη του δε χάνει ούτε ικμάδα.

Όπως και να έχει. Από τη στιγμή που η ομάδα μας κατάφερε να πραγματοποιήσει ανάλογη συνέχεια μετά τους προκριματικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι ευθύνες και πίεση μεγαλώνουν ενόψει της συνέχειας. Η ανοδική πορεία δεν πρέπει να γίνει αναλαμπή στην επόμενη διεθνή υποχρέωση και από τη στιγμή που πλέον υπάρχουν δυο αποδεικτικά στοιχεία (πορεία Σεπτεμβρίου και χρυσό στους ΑΜΚΕ) ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, στην τελική είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε στον ίσιο δρόμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ