aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣO Άθως Αντωνίου εξελέγη στο νέο Δ.Σ. της FIBA Europe για την επόμενη τετραετία!

O Άθως Αντωνίου εξελέγη στο νέο Δ.Σ. της FIBA Europe για την επόμενη τετραετία!

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι (25/5) οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe, στο Μόναχο της Γερμανίας. Μέσα από την εκλογική διαδικασία, ο Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Άθως Αντωνίου, εξασφάλισε 36 από τις 50 ψήφους των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe, για την περίοδο 2019-2023. Στην θέση του Πρόεδρου της FIBA Europe επανεξελέγη ο Τουργκάι Ντεμιρέλ.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την ΚΟΚ και την κυπριακή καλαθόσφαιρα γενικότερα, αφού για πρώτη φορά θα έχει δικό της εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της FIBA Europe, κάτι που δείχνει την εκτίμηση των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών προς την ΚΟΚ, για την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και την έντονη δραστηριότητα στα ευρωπαϊκά δρόμενα.

Στην εκλογική Γενική Συνέλευση της FIBA Europe παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΚΟΚ ο Πρόεδρος Ανδρέας Μουζουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Παυλίδης και ο Γενικός Διευθυντής Άθως Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου μίλησε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μετά την εκλογή του στο Δ.Σ.:

«Η εκλογή εκπροσώπου μικρής χώρας στις μεγάλες Ευρωπαικές Ομοσπονδίες είναι πάντα πολύ δύσκολη. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, αφού για πρώτη φορά θα έχει τον δικό της εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της FIBA Europe. Είναι κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά ταυτόχρονα δίνει και μεγαλύτερες ευθύνες τόσο σε εμένα, όσο και στην Ομοσπονδία μας.

Πλέoν θα είμαστε μέρος των αποφάσεων για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την χώρα μας. Θα έχουμε επίσης θεωρώ μεγαλύτερη συμμετοχή στις Επιτροπές της FIBA Europe. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΚ, καθώς και τους στενούς μας συνεργάτες, για την στήριξη της υποψηφιότητας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe και την σοβαρή προεργασία που έγινε τους τελευταίους μήνες. Ευχαριστίες επίσης για την εμπιστοσύνη, σε όλες τις Ευρωπαικές Ομοσπονδίες που με στήριξαν με την ψήφο τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ