aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝίκη για την Εθνική Γυναικών Κ16 κόντρα στην Αλβανία

Νίκη για την Εθνική Γυναικών Κ16 κόντρα στην Αλβανία

Την νίκη κόντρα στην Αλβανία πέτυχε η Εθνική Κύπρου με 62-43, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε για την κατάταξη για τις θέσεις 21-23 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16 Γυναικών Β’ Κατηγορίας που πραγματοποιείται στην Οραντέα της Ρουμανίας. Ο επόμενος αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου κόντρα στην Σκωτία.

Πιο “μουδιασμένα” ξεκίνησε το παιχνίδι η Εθνική Κύπρου, με την Αλβανία να προηγείται με 7-2 μετά από 4′ στον αγώνα. Έπειτα η Κύπρος ανέβασε τον ρυθμό της και ισοφάρισε το παιχνίδι σε 7-7, ενώ στην συνέχεια ήταν ανώτερη της αντιπάλου της και πήρε προβάδισμα με 16-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Με παρόμοιο τρόπο συνεχίστηκε ο αγώνας στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Κύπρο να είναι και πάλι ανώτερη μέσα στο παρκέ, καταφέρνοντας μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθεί με 27-17.

Στην επανάληψη η Αλβανία μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο. Η αντίπαλη ομάδα της χώρας μας έκανε καλό παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας στο σκορ σε 41-35, σε μία προσπάθεια για να μπει ξανά στην διεκδίκηση της νίκης. Ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου παρουσιάστηκε πολύ ανεβασμένο στην τέταρτη περίοδο, και ανεβάζοντας στροφές πήρε την νίκη με τελικό σκορ 62-43. Κορυφαία για την Εθνική Κύπρου ήταν η Στέφανη Γεωργίου που σημείωσε 22 πόντους, έχοντας 1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασσίστ και 3 κλεψίματα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-16, 17-27, 35-41, 43-62

Εθνική Αλβανίας (Βαλμπόνα Σάκο)

Πρέσπια 12, Μερκάι, Χάρις 7 (1), Κελέτσι 2, Βέρρι 18 (4), Ράκιπαγ, Μαλεσία 4, Μάργκιλαγ, Λούγκαγ, Αχματάχ.

Εθνική Κύπρου (Μιχάλης Ματσεντίδης)

Γεωργίου 22 (1), Πηλακούτα 4, Ιωάννου 8, Α. Κυπριανού 5, Κονόμη, Ευσταθίου 8, Χριστοδούλου, Σάββα, Κασάπη 4, Τέιλορ 3, Ι. Κυπριανού 3 (1), Θεμιστοκλέους 5.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ