aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Μεγάλη τιμή, να μείνουμε στην κορυφή»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Στον Active Radio (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», μίλησε η καλαθοσφαιρίστρια του Κεραυνού, Σοφία Θεολόγου, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα από την ΚΟΚ, ως η κορυφαία παίκτρια.

Τι σημαίνει αυτή η βράβευση; «Με τιμάει πάρα πολύ, βλέπεις να ανταμείβονται οι κόποι της χρονιάς, αλλά δεν είναι ατομική βράβευση, είναι ομαδική, γιατί χωρίς την ομάδα μου και τις συμπαίκτριες μου δεν θα γινόταν κατορθωτό όλο αυτό. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε κοπέλα από την ομάδα γιατί ήταν όλες πολύ καλές. Εννοείται πως κάποια έπρεπε να βγει, ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν, ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα».

Αυτό σε βοηθά και για τη νέα χρονιά αλλά σε γεμίζει και με περισσότερες ευθύνες: «Σίγουρα επειδή τώρα περιμένουν ακόμα περισσότερα από μένα, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε ομαδικό. Από τη στιγμή που πήραμε όλους τους εγχώριους τίτλους πέρσι το δύσκολο είναι να παραμείνουμε στην κορυφή. Όμως αυτό σκοπεύουμε και έχουμε σαν στόχο στην ομάδα, να παραμείνουμε στην κορυφή».

Το γυναικείο μπάσκετ έχασε λίγο από την αίγλη του. Τι χρειάζεται να γίνει για να ασχοληθεί περισσότερο ο κόσμος; «Είναι αλήθεια αυτό και η προβολή είναι πιο περιορισμένη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έρθουν επιτυχίες, ίσως με την Εθνική, ίσως σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι που θα τραβήξει και περισσότερο κόσμο αλλά και δημοσιογράφους. Είναι κάτι που αναζητούμε κι εμείς σαν αθλήτριες για να προβαλλόμαστε περισσότερο».

Υπάρχει αυτός ο τρόπος για να έρθουν οι επιτυχίες και ο κόσμος; «Παίζουν πολλά ρόλο. Ξεκινάμε από την προσπάθεια που γίνεται σε συλλογικό επίπεδο και τους στόχους που έχει βάλει η κάθε ομάδα. Όταν γίνει επιτυχία και βγει προς τα έξω τότε αυτόματα όλοι αρχίζουν να ασχολούνται. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και στο γυναικείο ακόμα δεν έχουμε κάνει έξτρα βήμα στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες και στις Εθνικές και βλέπω και από την Ομοσπονδία ότι προσπαθεί να προβάλει την Εθνική ομάδα».

Δεν θα έπρεπε και το πρωτάθλημα να έχει την απαραίτητη προβολή; «Σίγουρα εννοείται και αυτό. Γίνονται προσπάθειες και για αυτό το θέμα. Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που ασχολούνται αποκλειστικά με το μπάσκετ και αυτό βοηθά πολύ. Όμως χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Είστε στην αναμονή για την έναρξη της νέας περιόδου. Πώς περιμένεις το φετινό πρωτάθλημα; «Νομίζω ότι θα είναι εξίσου δύσκολο και μακρύ, όμως είναι νωρίς για να πω κάτι. Θα έχει ανταγωνιστικές ομάδες και το ότι παρέμεινε ο αριθμός των ξένων στη μια θέση αυτό αυτόματα δίνει περισσότερες θέσεις και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στις Κύπριες. Έτσι οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν Κύπριες παίκτριες και είναι κάτι πολύ καλό και θα δούμε ωραία παιχνίδια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ