aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Με τον κόσμο στο πλευρό μας, πάμε για το χρυσό»

«Με τον κόσμο στο πλευρό μας, πάμε για το χρυσό»

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου, ενόψει της έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ18 Γ’ Κατηγορίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο «Ελευθερία», από τις 4 μέχρι τις 9 Ιουλίου. Πέραν της Κύπρου στην διοργάνωση θα συμμετέχουν, επτά ακόμα ομάδες, όπως η Αρμενία, το Γιβραλτάρ, το Κόσοβο, η Μάλτα, η Μολδαβία, η Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ ευχή όλων είναι το στάδιο της πρωτεύουσας να ζήσει στιγμές σαν τις περσινές, όπου χιλιάδες φίλαθλοι κατέκλεισαν τις εξέδρες του «Ελευθερία» καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, σπρώχνοντας την Εθνική Ανδρών Κ16 στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ανέφερε πως από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τόσο ο ίδιος όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ έθεσαν ως στόχο την αναβάθμιση του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, με σκοπό την δημιουργία καλαθοσφαιριστών υψηλού επιπέδου, τονίζοντας πως το χρυσό που κατέκτησε πέρσι η Εθνική Ανδρών Κ16 πέρσι δεν ήταν τυχαίο, αλλά προϊόν σκληρής δουλειάς. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών Κ18, αναφέροντας πως πιστεύει στο πλούσιο ταλέντο που κατέχουν, στέλνοντας μήνυμα και προς τον φίλαθλο κόσμο, πως με την στήριξη του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΚ, Χάρης Νικολάου, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μία Εθνική Ομάδα αρκετά ταλαντούχα, η οποία δεν μπορεί παρά να στοχέψει στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού, και την άνοδο στην Β’ Κατηγορία, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους δουλεύουν για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Παράλληλα ανέφερε πως ο κόσμος είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην περσινή κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ16 Γ’ Κατηγορίας, τονίζοντας πως με τον κόσμο στο πλευρό της η Εθνική Ανδρών Κ18 θα μπορέσει να φέρει στην χώρα μας το χρυσό μετάλλιο.

Έπειτα ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κ18, κ. Μιχάλης Μιχαήλ, πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε την ΚΟΚ για την στήριξη προς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο ξεκίνησε την προετοιμασία του από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Στην συνέχεια τόνισε πως μετά την περσινή κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ16 Γ’ Κατηγορίας, φέτος ο στόχος είναι η επανάληψη της επιτυχίας, με την κατάκτηση του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αυτή την φορά για τους Άνδρες Κ18. Παράλληλα, τόνισε πως το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο γίνεται σκληρή δουλειά από τους καλαθοσφαιριστές για να πετύχουν τους στόχους τους και να κάνουν την Κύπρο περήφανη.

Τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών Κ18 αντιπροσώπευσαν οι Κωνσταντίνος Βασιλείου και Κωνσταντίνος Ζαβός. Πρώτος τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Βασιλείου που ανέφερε πως η ομάδα είναι έτοιμη για την έναρξη των υποχρεώσεων, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο να γεμίσει το «Ελευθερία». Τελευταίος μίλησε ο Κωνσταντίνος Ζαβός που τόνισε πως η ομάδα δουλεύει σκληρά το τελευταίο διάστημα, ενώ ανέφερε πως όλοι οι καλαθοσφαιριστές θα καταθέσουν την ψυχή τους στο γήπεδο για να έρθει το χρυσό. Κλείνοντας έστειλε και αυτός μήνυμα προς τον κόσμο, πως με την δική του στήριξη θα μπορέσει να έρθει η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ