aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜε την ΑΕΛ, το νέο πρωτάθλημα θα είναι αλλιώς

Με την ΑΕΛ, το νέο πρωτάθλημα θα είναι αλλιώς

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η ΑΕΛ είναι το πιο… βαρύ όνομα στο ρουν της ιστορίας στο άθλημα της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Γι’ αυτό της έχει απονεμηθεί το προσωνύμιο της «βασίλισσας», από τα χρόνια του Θυρώτου και των άλλων εκείνων σπουδαίων παικτών, της ρομαντικής εκείνης εποχής. Η ΑΕΛ, ήταν η πρωταθλήτρια στο περασμένο πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας και είναι αυτή που δικαιούται να πάρει τη θέση μιας άλλης ομάδας από τη Λεμεσό, της Αναγέννησης Γερμασόγειας.

Για την ομάδα αυτή, παρά την ομολογουμένως συγκινητική προσπάθεια που είχαν καταβάλει οι άνθρωποι της, εν τούτοις δεν κατάφερε τελικά να σταθεί στους μεγάλους. Τη στιγμή που γράφονται όλα αυτά, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι της ΑΕΛ, καταβάλλουν μια σειρά προσπαθειών, με στόχο να βρεθούν τα στηρίγματα εκείνα που θα οδηγήσουν τη γαλαζοκίτρινη ομάδα σε μια αξιοπρεπή (τουλάχιστον) παρουσία στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει φίλος του αθλήματος, που δεν θα ήθελε να γίνει αυτό. Να ξαναδεί δηλαδή τη «βασίλισσα» στην πραγματική της θέση και ταυτόχρονα τις… μετοχές του πρωταθλήματος να ανεβαίνουν. Οι… μετοχές θα ανέβουν από τη στιγμή που το πιο βαρύ όνομα, θα μετάσχει στο πρωτάθλημα των μεγάλων. Όπως μας είπαν από τη Λεμεσό, αν και εφόσον γίνει αυτό, η ΑΕΛ δεν θα έχει ρόλο «μαριονέτας», όπως στα προηγούμενα χρόνια και αυτό βέβαια λόγω οικονομικού.

Αν λοιπόν τα καταφέρουν οι άνθρωποι της ΑΕΛ, τότε πραγματικά το πρωτάθλημα του 2016-17, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ