aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΜάχη απ’ την αρχή και πρασινοκίτρινες ετοιμασίες για τελικό

Μάχη απ’ την αρχή και πρασινοκίτρινες ετοιμασίες για τελικό

Το ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Κεραυνού, τώρα είναι που αρχίζει, τη στιγμή που η ΑΕΚ ετοιμάζεται να δώσει το παρών της στον τελικό για τέταρτη σερί σεζόν! Αυτά τα συμπεράσματα «πηγάζουν» μέσα τα δύο παιχνίδια που έγιναν την Παρασκευή, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας.

Τη στιγμή λοιπόν που ο ΑΠΟΕΛ δεν επηρεάστηκε από την απουσία φιλάθλων στο ντέρμπι με τον Κεραυνό (θέσεις 2&3), επικράτησε στο Λευκόθεο με 83-71, ισοφαρίζοντας το σκορ των νικών στο 1-1, η ΑΕΚ περνούσε νικηφόρα από την Λεμεσό κερδίζοντας τον Απόλλωνα (θέσεις 1&4) με 77-70. Κάνοντας το σκορ των νικών 2-0 σε αυτό το ζευγάρι, η ομάδα της Λάρνακας, είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, καθώς το τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα της.

ΑΠΟΕΛ – Κεραυνός 83-71: Στο πρώτο μισό του αγώνα στο Λευκόθεο φαινόταν ότι στην επανάληψη θα γινόταν «σκληρή μάχη» μέχρι το τέλος. Αυτό εξακολούθησε να ισχύει και όταν πλησίαζε το τέλος της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί οι γαλαζοκίτρινοι ξέφυγαν και ως το τέλος, ο αντίπαλος τους δεν κατάφερε να απειλήσει. Επί της ουσίας, ήταν μια δίκαιη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, τη στιγμή που στοίχισε στον Κεραυνό η απώλεια του Μπάρκερ ο οποίος τραυματίστηκε στο 18’. Πλέον η σειρά πάει στο «Κώστας Παπαέλληνας» (12/04, 19:00). Αν θα ισχύσει ο… νόμος της έδρας και στο έβδομο ντέρμπι των δύο «αιωνίων», ή ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος του, είναι κάτι που θα διαφανεί στο παρκέ την ερχόμενη Τρίτη.

Απόλλων-ΑΕΚ 70-77: Το σκηνικό ήταν το ίδιο με αυτό του πρώτου ημιτελικού, με την ΑΕΚ να κερδίσει εκ νέου. Το μόνο που άλλαξε ήταν η έδρα και το αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας πάλεψε ως το τέλος, διεκδίκησε τη νίκη όπως είχε κάνει και στο «Κίτιον», αλλά μέσα από δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στα σημεία, οι πρασινοκίτρινοι έγιναν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, τη στιγμή που οι γαλάζιοι θα πρέπει να νικήσουν σε τρία σερί παιχνίδια (εκ των οποίων τα δύο εκτός έδρας), για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο Απόλλωνας έχανε με 70-71 στο 38’. Στα τελικά στάδια δέχθηκε έξι «αναπάντητους» πόντους με συνέπεια να ηττηθεί. Στον τρίτο αγώνα (12/04, 19:00) θα διαφανεί αν η ομάδα της Λεμεσού έχει τα κότσια να διεκδικήσει κάτι θετικό, ή αν θα τριτώσει το καλό για τους Λαρνακείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ