aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Λάβαμε τα μέτρα μας και κάναμε τις επαφές μας»

«Λάβαμε τα μέτρα μας και κάναμε τις επαφές μας»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες, διοργανώθηκε τουρνουά καλαθόσφαιρας στα κατεχόμενα, από την ομάδα του Πανεπιστημίου (των κατεχομένων), στο οποίο έλαβαν μέρος ομάδες από Τσεχία, Βέλγιο και Ισπανία. Μιλώντας στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», ο πρόεδρος της ΚΟΚ Λούης Δημητρίου, είπε πως η Κυπριακή Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς το τουρνουά ήταν ανεπίσημο, όμως έχουν αποσταλεί επιστολές τόσο στην FIBA, όσο και στις ομοσπονδίες των ομάδων που έλαβαν μέρος.

«Ήταν εις γνώση μας το τουρνουά, έχουμε συνεχή επικοινωνία και με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτά τα θέματα. Στείλαμε επιστολές στη FIBA αλλά και στις ομοσπονδίες της Ισπανίας, της Τσεχίας και του Βελγίου που συμμετείχαν στο τουρνουά. Δεν ήταν επίσημο τουρνουά, γι’ αυτό δεν μπορούμε να λάβουμε νομικά μέτρα. Το Πανεπιστήμιο που διοργάνωσε το τουρνουά, προσπαθεί να παίξει στην Ευρώπη για να αναγνωριστεί. Όμως, δεν έχουν αναγνωριστεί από την FIBA».

Για ποιο λόγο η FIBA, επέτρεψε να γίνει έστω και ανεπίσημο τουρνουά στα κατεχόμενα; Θα επιτρέψει να γίνει το νέο Κόσοβο στα κατεχόμενα; «Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι σήμερα η FIBA δεν έχει αναγνωρίσει κάτι. Είναι η 3η φορά που η ομάδα του Πανεπιστημίου στα κατεχόμενα, προσπαθεί να κάνει κάτι ανάλογο. Αυτή η ομάδα του Πανεπιστημίου αγωνίζεται στο Τουρκικό πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και αναγνωρίζεται από την Τουρκική Ομοσπονδία. Λάβαμε τα μέτρα μας και κάναμε τις επαφές μας».

Έχετε κάποιες επαφές με την Ελληνική και Σερβική Ομοσπονδία; «Είναι ενήμεροι στην Ελληνική Ομοσπονδία. Με τη Σερβική δεν είχαμε συνεργασία μέχρι τώρα».

«Έκανα συνάντηση με την ψευδοομοσπονδία τους πριν ένα χρόνο, αφού αυτοί με έψαξαν και τους είπα: τι είστε τελικά; Κύπριοι ή ανεξάρτητοι; Έχετε τα Κυπριακά διαβατήρια αλλά θέλετε να είστε ανεξάρτητο κράτος. Γιατί δεν αφήνετε τα παιδιά σας να έρθουν να παίξουν στην Εθνική ομάδα; Και από τότε εξαφανίστηκαν. Δεν είναι όλοι οι Τουρκοκύπριοι, Άγιοι».

Για την ομάδα του Πανεπιστημίου: «Έχουν και Τουρκάλες και ξένες παίκτριες, έχουν ψηλό μπάτζετ».

Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση; «Θα στείλουμε επιστολή στον Άλαν Ρίτσιαρσον, τον πρόεδρο των διαιτητών της FIBA για να δούμε τι θα κάνουμε. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα λάβουμε νομικά μέτρα εναντίον των ομοσπονδιών και των ομάδων που συμμετέχουν. Είμαστε σε επιφυλακή και ελπίζω ότι θα λυθεί. Όσο έχουμε το πρόβλημα με το Κυπριακό, θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτά τα θέματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ