aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κύπρος και Ελβετία πάνε… χέρι με χέρι!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια -τουλάχιστον- ουσιώδης διαφορά, όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο ανάμεσα στη χώρα μας και στην Ελβετία. Την ομάδα δηλαδή που θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (17/09), το καλαθοσφαιρικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον 1ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και που θα αρχίσει στις 17:00. Τη στιγμή λοιπόν που θα γίνεται αυτό το παιχνίδι, από πλευράς κινήτρου, το μόνο που υπάρχει και για τις δυο ομάδες είναι το γόητρο, μιας και η ομάδα μας, όπως και η Ελβετία έχουν μείνει εκτός της διεκδίκησης των δυο πρώτων θέσεων. Απλά ο νικητής, θα τερματίσει στην 3η θέση.

Ωστόσο, αν βάλουμε τη μνήμη να ανατρέξει λίγο πίσω, όχι πολύ, αλλά τότε που προσπαθούσαμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία και πληροφορίες για τους αντιπάλους της Εθνικής μας, αυτές που παίρναμε από τη «βαθύπλουτη» Ελβετία, είχαν μιαν ιδιαιτερότητα. Ή ακόμα καλύτερα, είχαν μία εκκρεμότητα, αρκετή όμως για να άλλαζε άρδην τις ισορροπίες στον όμιλο.

Το αν θα έδιναν ή όχι το παρών στην Εθνική, οι δυο ΝΒΑερς Ελβετοί, Σεφολόσα και Καπέλα. Κάτι που τελικά δεν έγινε μιας και τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, έδιναν το δικαίωμα στους Αμερικανούς να θέσουν… βέτο, όπως και τελικά έγινε.

Έτσι οι Ελβετοί, από διεκδικητές της πρωτιάς, κινδυνεύουν να πιάσουν πάτο στον όμιλο, αν η ομάδα μας επαναλάβει την πρόσφατη νίκη στο Φρίμπουργκ (76-80). Αυτό λοιπόν που υπάρχει στην Ελβετία, είναι μια μεγάλη κρίση που βιώνει το άθλημα της καλαθόσφαιρας! Τη στιγμή που προβάλλεται το ποδόσφαιρο και κατά δεύτερο λόγο το χόκεϊ, μαζί με το σκι, η καλαθόσφαιρα βρίσκεται πολύ χαμηλά και οι άνθρωποι της «δίνουν μάχη» για να την ανεβάσουν!

Τηλεοπτική κάλυψη, είναι κάτι… λιγότερο και από λίγη και αυτό κάτι μας θυμίζει, όσον αφορά τη θέση εκτίμησης που βρίσκεται το -ανά τον κόσμο- δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα. Τελικά, σε αυτόν τον κόσμο δεν είμαστε… μόνοι (ας το πούμε κάπως ρομαντικά)!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ