aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚύπρος-Ελβετία: Για την… τιμή της 3ης θέσης!

Κύπρος-Ελβετία: Για την… τιμή της 3ης θέσης!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Με τη σημερινή (17/09) αναμέτρηση εναντίον της Εθνικής Ελβετίας, κλείνει ο κύκλος των υποχρεώσεων της Εθνικής Κύπρου, όσον αφορά στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» (τζάμπολ στις 17:00), δεν έχει βαθμολογική σημασία για τις δύο ομάδες, από τη στιγμή που το Βέλγιο και η Ισλανδία, είναι και μαθηματικά οι κάτοχοι των δύο πρώτων θέσεων.

Ωστόσο, για την ομάδα μας το παιχνίδι αυτό έχει την ιδιαιτερότητα του! Ο λόγος; Με την κατάκτηση της νίκης, η ομάδα μας θα τερματίσει στην 3η θέση, που από κάθε άποψη, μπορεί πρακτικά να μην οδηγεί πουθενά, αλλά θα αποτελέσει διάκριση για τη χώρα μας, που μετά από πολλά χρόνια, θα έχει καταφέρει να σημειώσει δύο νίκες σε ένα τέτοιο επίπεδο!

Βέβαια και από τη δική τους πλευρά οι Ελβετοί δεν θέλουν να… πατώσουν στον όμιλο, άρα θεωρούμε αυτονόητο ότι έρχονται στην Κύπρο για να παλέψουν και να φύγουν από εδώ με τη νίκη και μάλιστα αυτό, δεν είναι και το μόνο τους κίνητρο. Θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα που τους χρεώσαμε πριν από λίγες μέρες μέσα στην έδρα τους, με εκείνη την απίστευτη ανατροπή που κάναμε στο τέλος!

Χαρακτηριστικά ήταν τα λεγάμενα του κορυφαίου τους παίκτη σε εκείνο το παιχνίδι, του Ραμσάιρ, που μας είπε ότι δεν κατάλαβε πως χάθηκε εκείνο το παιχνίδι. Η δική μας πλευρά όμως θέλει και αυτή τη νίκη και στην προσπάθεια της θα έχει για σύμμαχο την έδρα.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της επιτροπής Εθνικών ομάδων Χάρη Νικολάου ο οποίος μας ανέφερε: «Αυτό που πιστεύω, όπως και όλοι στην Εθνική ομάδα, είναι ότι αυτήν τη φορά καταφέραμε το κάτι παραπάνω. Όμως αυτό, πρέπει να έχει το αντίκρισμα του και αντίκρισμα, είναι να τερματίσουμε στην 3η θέση. Κάτι θα είναι για την καλαθοσφαιρική Κύπρο αν το πετύχουμε αυτό και από τους παίκτες μας, περιμένουμε ότι θα κάνουν το παν για να τα καταφέρουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ