aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚύπριος εκπρόσωπος στο πανασιατικό πρωτάθλημα

Κύπριος εκπρόσωπος στο πανασιατικό πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Στο πανασιατικό πρωτάθλημα θα λάβει μέρος η Αλ Ριγιάντι στην οποία εργάζεται πλέον ως βοηθός προπονητής ο Μιχάλης Ματσεντίδης. Είναι τεράστια διάκριση τόσο για το κυπριακό μπάσκετ όσο και για τον Κύπριο τεχνικό, καθώς πρόκειται για μία ιστορική διοργάνωση εκεί που αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες της Ασίας.

Λίγα λόγια για το τουρνουά

Στο πανασιατικό πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος η πρωταθλήτρια Κίνας, η πρωταθλήτρια Ιαπωνίας, η πρωταθλήτρια Κορέας, η πρωταθλήτρια των Φιλιππίνων, η πρωταθλήτρια Ταϊλανδής και τρεις ομάδες από την Ασία και τρεις ομάδες από την Ανατολή. Οι τρεις ομάδες προκύπτουν από τα προκριματικά του WABA cup εκεί που παίζουν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Μέσης Ανατολής Ιράν-Ιράκ, Ιορδανία Λίβανος, Συρία και Μπαχρέιν. Απ’ αυτούς, οι τρεις πρώτοι πάνε στον πανασιατικό πρωτάθλημα.

Ο τρόπος της διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι ο εξής: Οκτώ ομάδες και χωρίζονται σε δύο ομίλους των τεσσάρων με τους οι δύο πρώτους να προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου παίζει ο πρώτος με το δεύτερο του άλλου ομίλου και αντίστοιχα όπου φθάνουμε μέχρι τον τελικό. Το τουρνουά θα γίνει από τις 24 μέχρι τις 29 του Σεπτέμβρη στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

Ματσεντίδης: «Το πανασιάτικο τουρνουά, ο μεγάλος μας στόχος»

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του τουρνουά, η ιστοσελίδας μας, Goal.com.cy επικοινώνησε με τον άλλοτε βοηθό του Κεραυνού, Μιχάλη Ματσεντίδη με σκοπό να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα αλλά και τους στόχους της ομάδας του ενόψει αυτής της τεράστιας διοργάνωσης.

«O πρώτος μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν είναι η κατάκτηση του πανασιάτικου πρωταθλήματος και για αυτό προετοιμαζόμαστε από την αρχή της προετοιμασίας. Οι κανόνες της FIBA με συμμετοχή μόνον δύο ξένων από κάθε ομάδα μας δημιουργούν κάποια προβλήματα, διότι εμείς στο ρόστερ μας έχουμε τρεις Αμερικανούς, δύο παιδιά με λιβανέζικο διαβατήριο, ένα Αρμένιο και έναν Αιγύπτιο από τους οποίους θα πρέπει να διαλέξουμε δύο για να ταξιδέψουν μαζί μας στην Ταιλάνδη. Το γεγονός αυτό όμως δεν αλλάζει το στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσωπικά είμαι αρκετά ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω σε ένα τόσο μεγάλο μπασκετικό γεγονός και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες. Είναι τιμή για μένα. Θεωρώ ότι έχω αρκετή εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά εδώ στην Ασία είναι αρκετά διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού. Θωρώ ότι έχω προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η συμβολή του προπονητή που μου έδωσε αρκετό χώρο και λόγο στην ομάδα», ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Ματσεντίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ