aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δημοσιογραφική διάσκεψη ΟΠΑΠ Final 4

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (06/03/2018) η Δημοσιογραφική Διάσκεψη ενόψει του ΟΠΑΠ Final Four Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην κλειστή αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Στον α’ ημιτελικό της Παρασκευής 9 Μαρτίου, στις 17:30 η Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα αντιμετωπίσει την Πετρολίνα ΑΕΚ και τρεις ώρες αργότερα (20:30) ο ΑΠΟΕΛ θα κοντραριστεί με την ΕΘΑ. Η Διάσκεψη ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΚ Κώστα Βασιλείου, ενώ ακολούθησαν οι προπονητές και καλαθοσφαιριστές των τεσσάρων ομάδων.

Κώστας Βασιλείου (Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας ΚΟΚ): «Θέλω να συγχαρώ τις τέσσερεις ομάδες για την πρόκριση τους στο ΟΠΑΠ Final Four και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Ελπίζουμε να παρευρεθεί αρκετός κόσμος στην αναβαθμισμένη αυτή διοργάνωση, για να απολαύσει ωραία παιχνίδια από δυνατούς αντιπάλους. Στόχος μας είναι να είναι πρωταγωνιστές οι αθλητές και οι προπονητές τους και εμείς να περάσουμε απαρατήρητοι. Ως Επιτροπή Διαιτησίας, ζητήσαμε τη βοήθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης για την κάθοδο τριών διαιτητών στο ΟΠΑΠ Final Four και ευελπιστούμε να είναι θετική η απάντηση. Οι Κύπριοι διαιτητές που θα οριστούν στην διοργάνωση, είναι σε ψηλό επίπεδο, δουλεύουν αρκετά, έχουν μαζέψει πολλές εμπειρίες και θεωρούμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν άριστα. Ελπίζουμε μέσα από τη διοργάνωση να βγει νικητής το μπάσκετ. Θέλω να στείλω τα συλλυπητήρια μου στον προπονητή του ΑΠΟΕΛ κ. Αντώνη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του, και γι΄ αυτό δεν είναι εδώ σήμερα, καθώς και να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Εθνική ομάδα Ανδρών για την μεγάλη της προσπάθεια στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ».

Ακολούθως μίλησαν οι προπονητές και καλαθοσφαιριστές από ΕΝΠ και Πετρολίνα ΑΕΚ, που συνθέτουν τον 1ο ημιτελικό.

Νικόλας Παπαδόπουλος (προπονητής ΕΝΠ): «Να συγχαρώ όλους για την πρόκριση στο ΟΠΑΠ Final Four. Είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαστε παρών στην εν λόγω διοργάνωση, όπου θα αντιμετωπίσουμε την Πετρολίνα ΑΕΚ, που είναι η περσινή κυπελλούχος, μια ομάδα πλήρης, πρώτη στη βαθμολογία και η μοναδική ομάδα που δεν κερδίσαμε φέτος. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και σε κόσμια πλαίσια να στηρίξει και ο καλύτερος να πάρει το τρόπαιο».

Ζάκης Παπαδόπουλος (καλαθοσφαιριστής ΕΝΠ): «Να συγχαρώ τις ομάδες για την πρόκριση. Όσον αφορά τη δική μου ομάδα, είναι χαρά μας που είμαστε ξανά στο ΟΠΑΠ Final Four. Το κίνητρο είναι αρκετά μεγάλο για μας. Πέρσι δεν καταφέραμε να μπούμε στον τελικό, φέτος θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και έμπειρη. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να είμαστε εμείς στον τελικό. Θα θέλαμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να έρθει στο γήπεδο».

Δημήτρης Κουκούρης (προπονητής Πετρολίνα ΑΕΚ): «Ο θεσμός του Final Four είναι πολύ θετικός και ενισχύεται φέτος μέσα από έντονη προσπάθεια. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος για να δει ημιτελικούς και τελικό αντάξιο των ομάδων. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο και να βοηθήσει. Όσον αφορά το παιχνίδι μας, η ΕΝ Παραλιμνίου  δείχνει πολύ ανταγωνιστική φέτος. Σε Final Four και σε νοκ άουτ πρέπει να είσαι σοβαρός για 40 λεπτά για να πάρεις τη νίκη. Γνωριζόμαστε οι ομάδες, αφού παίξαμε αρκετές φορές μεταξύ μας. Έχουμε ακόμη τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα».

Ιάκωβος Παντελή (καλαθοσφαιριστής Πετρολίνα ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την είσοδο τους στο Final Four και καλή επιτυχία να τους ευχηθώ. Δουλεύουμε σκληρά και βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε και το Παραλίμνι, που έχει έναν πολύ καλό προπονητή που ξέρει και από τελικούς. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στο γήπεδο. Ζητάμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο».

Ακολούθως στο πάνελ ανέβηκαν οι εκπρόσωποι των ομάδων του β’ ημιτελικού, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ.

Γιώργος Αναστασιάδης (βοηθός προπονητή ΑΠΟΕΛ): «Πρώτα απ’ όλα, να αναφέρω πως είμαι εδώ επειδή ο προπονητής μας (σ.σ. Αντώνης Κωνσταντινίδης) βρίσκεται σε κηδεία, αφού έχασε άτομο από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον. Οι τέσσερις ομάδες είναι εδώ επειδή κέρδισαν τους προημιτελικούς δίκαια. Θέλουμε να γίνει μια γιορτή και ο καλύτερος και πιο τυχερός να κερδίσει. Θα κερδίσει αυτός που είναι ο πιο σκληρός και που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Μένουν τρεις μέρες δουλειάς μπροστά μας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά πρώτα πρέπει να μπούμε στον τελικό. Επικεντρωνόμαστε στην ΕΘΑ, που είναι μια δυνατή ομάδα, που μας κέρδισε ήδη δύο φορές φέτος. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να τα καταφέρουμε».

Τζάστιν Μπέικερ (καλαθοσφαιριστής ΑΠΟΕΛ): «Περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό Final Four. Με την ΕΘΑ θα είναι το δυσκολότερο μας ματς φέτος. Χάσαμε δύο φορές και τους κερδίσαμε μία φορά φέτος. Είναι όμως νέες ομάδες και θα είναι σαν να παίζουμε για πρώτη φορά. Δεν θα είναι εύκολο και θα είναι πρόκληση. Ο στόχος μας ήταν να μπούμε στο Final Four και πλέον βλέπουμε τη συνέχεια, μόνο η Παρασκευή μετράει. Οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι και πανέτοιμοι για τον αγώνα με την ΕΘΑ».

Γιώργος Μπιτζάνης (προπονητής ΕΘΑ Έγκωμης): «Συγχαρητήρια στις ομάδες για την πρόκριση τους στο Final Four. Ευχή μου είναι να γεμίσει το γήπεδο, όπως έγινε με την Πορτογαλία πριν τρεις μήνες. Συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για την προσπάθεια. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί και είναι επιτυχία που είμαστε στο Final Four, όπου επιστρέφουμε μετά από τρία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι τρία πράγματα: Να έχουμε ενθουσιασμό, ενέργεια και τακτική, για να βγούμε νικητές στο τέλος. Αλλάξαμε δύο ξένους πρόσφατα και ήταν δύσκολο. Στο ματς κυπέλλου που περάσαμε και στο παιχνίδι στη Λάρνακα δείξαμε ότι είμαστε σε καλό σημείο. Θα μας βοηθήσουν και οι Κύπριοι παίκτες που φέτος τράβηξαν μεγάλο βάρος».

Νικόλας Κωνσταντίνου (καλαθοσφαιριστής ΕΘΑ Έγκωμης): «Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες για την πρόκριση. Για το αγωνιστικό, θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου, ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα προβάδισμα. Είναι το φαβορί, αλλά θα παλέψουμε κάθε λεπτό και σε κάθε κατοχή για να φτάσουμε στο στόχο της πρόκρισης στον τελικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ