aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΚραυγή αγωνίας Αναστασιάδη στο «Goal»: «Όχι στη λασπολογία, ώρα για πράξεις»

Κραυγή αγωνίας Αναστασιάδη στο «Goal»: «Όχι στη λασπολογία, ώρα για πράξεις»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Με αφορμή την τραγική παρουσία των Εθνικών ομάδων της καλαθόσφαιρας στους ΑΜΚΕ και την αρνητική συγκομιδή (ολοκλήρωσαν την παρουσία τους χωρίς νίκη στα γήπεδα του Μαυροβούνιου με εννέα ήττες σε ισάριθμα ματς), η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy επικοινώνησε με τον «θρύλο» της κυπριακής καλαθόσφαιρας, Γιώργο Αναστασιάδη.

Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, ο οποίος αγωνίστηκε σε ΕΝΑΔ, Κεραυνό, ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ μίλησε στο Goal και αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν την κατάσταση στην κυπριακή καλαθόσφαιρα. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής τόνισε σε έντονο ύφος πως όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα της καλαθόσφαιρας πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις, ούτως ώστε να αλλάξει η δραματική για το άθλημα κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Το αρχικό του σχόλιο: «Πρέπει όλοι κατηγορηματικά να σταματήσουν τον αρνητικό σχολιασμό προς την Εθνική. Δεν είναι ώρα για λόγια. Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα να καθίσουν κάτω και να βρουν λύσεις. Αναλαμβάνομαι την αγάπη που έχουν για το μπάσκετ και την απογοήτευση για την Εθνική, αλλά δεν χρειάζεται λασπολογία. Δεν είναι ώρα για ομιλίες, αλλά για πράξεις».

Στην συνέχεια υπογράμμισε: «Οι νεαροί και τα παιδιά που ήταν στην αποστολή δεν φταίνε σε τίποτα. Πρέπει να κάνουμε μια κακή πενταετία, να το αντιληφθούμε αυτό για να μπορούμε να έχουμε καλύτερη συνέχεια. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που υπήρχε ο απεριόριστος αριθμός ξένων, δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια».

Αν θεωρεί ότι η μείωση των ξένων θα είναι εποικοδομητική: «Είναι δύσκολο από τους πέντε να πάει στους δύο ξένους. Πρέπει να πάει από τους πέντε στους τρεις. Θα πέσει το επίπεδο και είναι λογικό αλλά ο Κύπριος θα είναι στο γήπεδο και θα παίρνει λεπτά συμμετοχής. Πρέπει ο κόσμος να επιστρέψει, δεν έρχεται στα γήπεδα γιατί δεν έχει είδωλα. Παλαιότερα ερχόταν για να δει τον Παλάλα, τον Κουνούνη τον Ζαχαρίου, τον Γεωργίου και άλλους. Τώρα δεν έρχεται γιατί δεν του αρέσει να βλέπει τους ξένους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ