aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΚουκούρης: «Μας περιμένει μια διαφορετική χρονιά»

Κουκούρης: «Μας περιμένει μια διαφορετική χρονιά»

Την περσινή αγωνιστική περίοδο η Πετρολίνα ΑΕΚ πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή πορεία, με τον Δημήτρη Κουκούρη να αποτελεί τον «αρχιτέκτονα» της εξαιρετικής αυτής εικόνας που έβγαλε το σωματείο της Λάρνακας. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά ως πρώτος προπονητής, κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση και των τριών τίτλων, κάτι που σημειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των «κιτρινοπράσινων».

O Δημήτρη Κουκούρη, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τον προγραμματισμό που γίνεται από την Πετρολίνα ΑΕΚ, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου: «Το ρόστερ με το οποίο θα παρουσιαστεί η ομάδα μας κατά τη νέα χρονιά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Έχουν απομείνει δυο κενές θέσεις, τις οποίες προσπαθούμε να συμπληρώσουμε όσο το δυνατόν το συντομότερο και αυτό καθώς κατά τη μέρα έναρξης της προετοιμασίας όλο το υλικό που θα διαθέτει η ομάδα θα πρέπει να δώσει το παρών στο γήπεδο και επομένως να ακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα προετοιμασίας».

Ο τεχνικός της Πετρολίνα ΑΕΚ αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις δυο κενές θέσεις που υπάρχουν στο ρόστερ αυτή την στιγμή: «Μας απέμειναν οι περιπτώσεις του σέντερ και του πάουερ-φόργουοντ από τη ξένη αγορά. Ήδη έχουμε συλλέξει κάποιες πληροφορίες για παίκτες, ωστόσο έχουμε υπόψη μας και τις επιλογές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Θα πρέπει όμως να καταλήξουμε πριν το τέλος του μήνα, καθώς η προετοιμασία θα ξεκινήσει γύρω στις 20 Αυγούστου. Μέχρι τώρα, έχουμε προχωρήσει στην απόκτηση του Βασίλη Κούνα, όπως και των Αμερικανών, Κάιλ Βινάλες και Τράβις Ρέλεφοντ».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουκούρης είπε για τους στόχους που θα έχει η ομάδα του κατά τη νέα σεζόν: «Όσον αφορά την προσπάθεια που θα κάνουμε στις εγχώριες διοργανώσεις, αυτή θα έχει να κάνει με την επανάληψη των επιτυχιών αυτής που πέρασε. Εννοείται όμως ότι μας περιμένει μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, μιας και δεν θα είναι και το ευκολότερο πράγμα για μια ομάδα να έχει την ευθύνη υπεράσπισης τριών τίτλων».

Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια της Πετρολίνα ΑΕΚ στην Ευρώπη, επεσήμανε: «Μας διευκόλυνε κάπως η αποχώρηση της τουρκικής Εσκισεχίρ, και έτσι η ομάδα μας θα χρειαστεί δυο προκριματικούς γύρους ώστε να μπορέσει να προκριθεί σε όμιλο του Basketball Champions League. Όμως για να φθάσουμε μέχρι εκεί θα πρέπει να ξεπεράσουμε δυο πολύ δύσκολα εμπόδια. Την Αντβέρπ, και αν προκριθούμε μια εκ των Καντού (Ιταλία) και Σολνόσκι (Ουγγαρία)».

Η Πετρολίνα ΑΕΚ σε περίπτωση αποκλεισμού από τα προκριματικά του Basketball Champions League δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη, αφού θα έχει μία θέση στους ομίλους του FIBA Europe Cup. «Σε περίπτωση που η ομάδα μας συνεχίζει σε όμιλο του FIBA Europe Cup, αυτόματα οι υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη θα διαρκέσουν για τρεις μήνες τουλάχιστον. Επομένως η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική, άρα θα πρέπει να γίνει και διαφορετική διαχείριση σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε. Αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα για την ομάδα».

Όσο αφορά τη φιλοσοφία στην οποία ο Δημήτρης Κουκούρης εφαρμόζει στην ομάδα του, ανέφερε: «Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα, σε σχέση με πέρσι. Επιθετικό και γρήγορο μπάσκετ και πλουραλισμό στην επίθεση. Όλα αυτά όμως θα ξεκινούν από την άμυνα, όπου θα πρέπει να γίνεται σκληρή δουλειά και μέσα από αυτήν, ο κάθε παίκτης, να δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, κάθε φορά που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ