aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚωνσταντινίδης: «Τιμή για μένα τα λόγια του Μπόγκταν Τάνιεβιτς»

Κωνσταντινίδης: «Τιμή για μένα τα λόγια του Μπόγκταν Τάνιεβιτς»

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Θα αρχίσουμε με τη δική μας τοποθέτηση. Γνωρίζοντας τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, από τότε που φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό «5» στην Ομόνοια (με παραστάσεις, πάντα ως παίκτης και στον Αχιλλέα Αγρού), ήμασταν σε θέση να ψηλαφίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον… καλαθοσφαιρικό του χαρακτήρα.

Θεαματικότητα, πίστη στις δυνατότητες του, δηλαδή δυο «συστατικά», τα οποία δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε αποτυχία και αυτό είναι το λιγότερο. Τα στοιχεία αυτά, ήταν φυσικό να τον ακολουθήσουν στην απόφαση που πήρε να ασχοληθεί με την προπονητική (παράλληλα με το ότι διετέλεσε και ως ένας αξιόλογος συνάδελφος στο δημοσιογραφικό χώρο).

Για τις επιτυχίες που σημείωσε ως προπονητής, τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Από τότε που έκανε το ξεκίνημα στην Ομόνοια, μέχρι που κατέκτησε τίτλους με την ΕΘΑ και με το ΑΠΟΕΛ. Αυτό ισχύει και όταν πήρε την απόφαση να συνεχίσει εκτός Κύπρου την καριέρα του, στη Ρουμανική Ροβινάρι (όπως είναι το κανονικό της όνομα), την οποία αποχαιρέτησε τον Δεκέμβριο, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Πρίστινα του Κοσσόβου, ενώ παράλληλα είναι και ο εκλέκτορας στην Εθνική ομάδα της Αλβανίας!

Τις προάλλες, η Πρίστινα κατέκτησε τη Βαλκανική Λίγκα, κερδίζοντας στον τελικό τη Μόρναρ Μαυροβουνίου.  Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Μπόγκταν Τάνιεβιτς, έναν εκ των σπουδαιότερων προπονητών της Ευρωπαϊκής καλαθόσφαιρας να μιλήσει με άκρως κολακευτικά σχόλια για τον Κύπριο τεχνικό. Η δική μας άποψη, είναι ότι δεν εκπλησσόμαστε με τα λόγια του κ. Τάνιεβιτς, όπως επίσης δεν θα εκπλαγούμε με την οποιανδήποτε επιτυχία σημειώσει μελλοντικά ο Αντώνης Κωνσταντινίδης.

Ωστόσο μιλήσαμε με τον Αντώνη Κωνσταντινίδη και ο ίδιος μας ανέφερε τα εξής, τόσο για τη νέα του επιτυχία όσο και για τα λεγάμενα του Μόγκταν Τάνιεβιτς: «Η επιτυχία της ομάδας μου με κάνει πολύ χαρούμενο. Ήταν προϊόν της σκληρής δουλειάς που έγινε από όλους όσους βρίσκονται σε αυτήν. Όσο για τα λόγια του κ. Τάνιεβιτς, πρώτα τον ευχαριστώ και επίσης, για μένα. αποτελούν κίνητρο διάθεσης για ακόμη πιο σκληρή δουλειά στο μέλλον, με τον πήχη να ανεβαίνει πιο ψηλά για νέες επιτυχίες στο μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ