aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚωνσταντινίδης, Γιανναράς & Αναστασιάδης: Τρία πρόσωπα του 2016!

Κωνσταντινίδης, Γιανναράς & Αναστασιάδης: Τρία πρόσωπα του 2016!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Εννοείται ότι μέσα στα πρόσωπα του έτους (2016) που έφυγε, συγκαταλέγονται και κάποια άλλα, όσον αφορά στα σημαντικότερα καλαθοσφαιρικά γεγονότα στον τόπο μας, κατά τη χρονιά που έφυγε.

Ωστόσο, όσον αφορά αυτούς τους τρεις, τα πεπραγμένα τους αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο ατομικό επίπεδο, τη στιγμή που τα άλλα πρόσωπα είχαν πρωταγωνιστήσει σε ομαδικούς τομείς.

Αντώνης Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Γιανναράς και Γιώργος Αναστασιάδης λοιπόν. Τρία πρόσωπα, κάτι παραπάνω και από… γνωστά στο χώρο, που θα τους μείνει αξέχαστο το 2016 λόγω των υπογραφών που έβαλαν οι δυο Κύπριοι τεχνικοί και της σφραγίδας που έβαλε ο ίσως σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής μας κατά τα τελευταία χρόνια!

Αντώνης Κωνσταντινίδης

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου», είπε ο Αντώνης Κωνσταντινίδης τη στιγμή που υπέγραφε στο Ρέθυμνο και έγραφε ιστορία, ως ο πρώτος Κύπριος προπονητής στον οποίο εμπιστεύθηκαν τα ηνία ομάδας από το χώρο της Α1’. Δε νομίζουμε να… μετάνιωσαν οι Κρητικοί. Μια χαρά τα πάει η ομάδα τους μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Παναγιώτης Γιανναράς

«Μια νέα πρόκληση για μένα, ένας νέος ορίζοντας στην καριέρα μου, αλλά χωρίς ανταπόκριση στις προκλήσεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις». Στα… χνάρια του Λίνου Γαβριήλ, ο Παναγιώτης Γιανναράς… άνοιξε φτερά για τη ξενιτιά. Πήγε στην Τυνησία για να αναλάβει τα ηνία της πιο ιστορικής ομάδας της χώρας, της Ράντις.

Κάπου εδώ όμως, πρέπει να προβούμε σε μιαν απαραίτητη επισήμανση που έχει να κάνει με τον Γιανναρά που ήδη έχει «επαναπατρισθεί». Αυτό, όμως, δεν αλλάζει ούτε καν στο ελάχιστο τη… θέση που πήρε ανάμεσα στα πρόσωπα της καλαθοσφαιρικής μας χρονιάς. Θυμίζουμε άλλωστε ότι ως Ομοσπονδιακός τεχνικός οδήγησε την Εθνική μας στις πρώτες της νίκες μετά το 2008 και σε μιαν πολύ καλή πορεία στον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Γιώργος Αναστασιάδης

«Για όλα υπάρχει ένα τέλος. Πιστεύω ότι τα κέρδισα όλα στα τόσα χρόνια της καριέρας μου και αποχωρώ γεμάτος», μας δήλωσε ο Γιώργος Αναστασιάδης, όταν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στα 39 του. Οι παίκτες εκείνοι που αποχώρησαν και άφησαν μόνο φίλους, σαν το Γιώργο, ήταν είναι και θα είναι ελάχιστα περιορισμένοι… Αυτό και μόνο αρκεί και περισσεύει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ