aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΚΟΚ: Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Οι εξαιρέσεις είναι γνωστές και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν άπαντες οι φίλοι του δεύτερου δημοφιλέστερου αθλήματος στον τόπο μας, δηλαδή αυτοί της καλαθόσφαιρας.

Εκτός από την ΑΕΚ και τον Κεραυνό, όλα τα άλλα σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από το γεγονός ότι το ερχόμενο πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας Ανδρών, θα είναι «κουτσουρεμένο» μιας και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι σε αυτό θα μετέχουν επτά ομάδες…

Είναι όμως αλήθεια, ότι το άθλημα της καλαθόσφαιρας «καταγράφει» μιαν πορεία ανόδου εδώ και 1-2 χρόνια και επί τούτου, υπάρχουν και τα αποδεικτικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα, η διεξαγωγή της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, κατά την οποία είχε γενικά παρατηρηθεί, ότι είχαμε ένα πρωτάθλημα με ψηλή ανταγωνιστική στάθμη, αλλά και επιπέδου.

Είχαμε όμως και τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας Ανδρών κάτω των 16, που προβιβάστηκε στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τη στιγμή που τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα και όσον αφορά στην επικείμενη προσπάθεια της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν η αυξημένη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, καθώς σε αυτά είδε περισσότερους Κύπριους παίκτες να αγωνίζονται (λόγω της μείωσης των ξένων παικτών σε πέντε).

Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα «σκηνικό» που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως… όπλο στην προσπάθεια που αναμένεται να κάνουν στην ΚΟΚ, ούτως ώστε η πολιτεία να προσφέρει μιαν επιπλέον βοήθεια προς την καλαθόσφαιρα, μέσω της οποίας να εξασφαλίσει ένα σημαντικό στήριγμα το άθλημα. Είναι κάτι που κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ