aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΚ: Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση

ΚΟΚ: Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία έγινε στο «Princess Beach Hotel» στην Λάρνακα, παρουσία των προέδρων και αντιπροσώπων των σωματείων.

Η βραδιά ξεκίνησε με καλωσόρισμα όλων των εκπροσώπων των ομάδων από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟΚ, Ανδρέα Μουζουρίδη, ενώ στην συνέχεια έγινε η έγκριση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης, τα πεπραγμένα και η έκθεση των λογιστών για την χρονιά που μας πέρασε.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας, κ. Άθως Αντωνίου, ο οποίος πραγματοποίησε παρουσίαση κάνοντας ανασκόπηση της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους που τέθηκαν από τον ίδιο και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με την ανάληψη των καθηκόντων του, τονίζοντας πως ήδη έχουν επιτευχθεί αρκετά μέσα στην προηγούμενη χρονιά, ευχαριστώντας τα σωματεία και τους παράγοντες τους για την μεγάλη προσπάθεια και την πολύ καλή συνεργασία που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο κ. Δημητρίου στην συνέχεια τόνισε πως η αύξηση του κόσμου στα γήπεδα και η αύξηση των νούμερων τηλεθέασης των αγώνων μέσα από την τηλεόραση και το live streaming, είναι μόνο η αρχή, αφού η Ομοσπονδία θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας την προβολή στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Παράλληλα, τόνισε την σημασία του αναπτυξιακού κομματιού, στο οποίο η Ομοσπονδία επένδυσε αρκετά στην χρονιά που μας πέρασε, αφού μέσα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, θα βγούνε οι καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες που θα κοσμήσουν τα κυπριακά γήπεδα τα επόμενα χρόνια.

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου που θα αγωνιστούν φέτος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Εθνική Ανδρών Κ16 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ16 που θα διεξαχθεί στην Λευκωσία από τις 17 μέχρι τις 24 Ιουλίου, και στην Εθνική Ανδρών, η οποία θα αγωνιστεί στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, κάνοντας κάλεσμα στους εκπροσώπους των σωματείων να στηρίξουν όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, για να έρθουν οι επιτυχίες που θα μας κάνουν υπερήφανους.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΚΟΚ ανέφερε πως όλα όσα επιτευχθήκαν στην χρονιά που μας πέρασε, ήταν μετά από σκληρές προσπάθειες, τονίζοντας πως η σοβαρή δουλειά θα συνεχιστεί, και σε συνεργασία με τα σωματεία θα μπορέσει η κυπριακή καλαθόσφαιρα να είναι ακόμα πιο ενισχυμένη τα επόμενα χρόνια.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης διορίστηκε Εξελεγκτική Επιτροπή. Επίσης εγκρίθηκε ομοφώνα η σύσταση Εφετείου, ως δευτεροβάθμιου δικαστικού σώματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ