aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΚληρώνει για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025: Στο τελευταίο γκρουπ η Κύπρος

Κληρώνει για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025: Στο τελευταίο γκρουπ η Κύπρος

Τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 μαθαίνει η Εθνική ομάδα των Ανδρών, στην κλήρωση που θα γίνει στις 12:30 στο Μόναχο.

Η Κύπρος είναι στο όγδοο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στα τελικά, που θα γίνουν σε Κύπρο, Φινλανδία, Λετονία και Πολωνία.

Στους ομίλους που θα κληρωθεί κάποια από τις τέσσερις διοργανώτριες, θα προκριθούν στα τελικά οι δύο άλλες ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα», 19-27 Φεβρουαρίου 2024, 18-26 Νοεμβρίου 2024 και 17-25 Φεβρουαρίου 2025.

Οι ομάδες από το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας μπορούν να κληρωθούν με μία ομάδα από το πρώτο, μία από το τέταρτο και μία από το πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Κύπρος θα παίξει με μία εκ των Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Σλοβενία από το πρώτο, μία εκ των Φινλανδία, Κροατία, Ουκρανία και Λετονία από το τέταρτο και μία εκ των Βέλγιο, Γεωργία, Ισραήλ και Βοσνία από το πέμπτο.

Αντίστοιχα, οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας θα μπορούν να κληρωθούν με μία ομάδα από το τρίτο, μια από το έκτο και μία από το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία
2ο: Λιθουανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία
3ο: Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία, Μαυροβούνιο
4ο: Φινλανδία, Κροατία, Ουκρανία, Λετονία
5ο: Βέλγιο, Γεωργία, Ισραήλ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
6ο: Ουγγαρία, Εσθονία, Ολλανδία, Βουλγαρία
7ο: Μ. Βρετανία, Ισλανδία, Σουηδία, Σκόπια
8ο: Πορτογαλία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος

Παρακολουθήστε εδώ σε live streaming τη διαδικασία:


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ