aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κεραυνός: Σημαντική νίκη για πολλούς λόγους!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ο Κεραυνός επικράτησε προχθές με 78-76 της ΕΘΑ, στο πρώτο φετινό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από παράταση (66-66 ήταν το σκορ στο 40′). Ήταν η δεύτερη φετινή επιτυχία για τον Κεραυνό, μετά την εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ και την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Ένωση.

Ο πιο σημαντικός λόγος της νίκης ήταν, βέβαια, ο βαθμολογικός. Διότι με μία δεύτερη ήττα, σε μόλις τρεις αγώνες, θα χανόταν από τώρα πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την πρωτιά. Όσο και αν ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς.

Ο δεύτερος λόγος, είναι ψυχολογικός και πάνω σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν δυο «παρακλάδια» που ξεφυτρώνουν από τον κορμό που ονομάζεται ψυχολογία. Είναι η επάνοδος στις νίκες και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδι, το οποίο μόνο εύκολο δεν ήταν και αυτό αποδείχθηκε. Άλλωστε, η ΕΘΑ είναι μια δυνατή ομάδα, έπαιζε στην έδρα της και ήθελε πάση θυσία τη νίκη, μετά τις δυο ήττες στο ξεκίνημα.

Περί ψυχολογίας, θα πρέπει να προστεθεί επίσης και κάτι σημαντικό. Ο Κεραυνός κατά την προηγούμενη αγωνιστική έχασε σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία (55-56 από Ένωση) και αμέσως μετά, νίκησε σε ένα, που είχε ολόιδιο σενάριο! Είναι αντιληπτό το πόσο αρνητικά θα επιδρούσε στο ψυχολογικό τομέα, αν χανόταν και ένα δεύτερο στη σειρά παιχνίδι, όμοιου αγωνιστικού χαρακτήρα.

Τέλος, σημειώνεται και μια σημαντική σύμπτωση που αφορά στον Κεραυνό. Τον τίτλο του ήρωα της νίκης, πήρε ο Σάιμον Μιχαήλ, όπως και έγινε και στην πρεμιέρα. Η άλλη σύμπτωση είναι ότι και στις δυο του νίκες, ο Κεραυνός, σκόραρε 78 πόντους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ