aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κεραυνός: Οι 4 λόγοι που του χάρισαν τη νίκη

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Όσοι ήθελαν την ΑΕΚ φαβορί πριν από το ντέρμπι κορυφής με τον Κεραυνό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο «Κίτιον», όπως και όσοι προέβλεπαν αμφίρροπη αναμέτρηση… πέταξαν τα δελτία τους στον κουβά!

Διότι οι Στροβολιώτες επικράτησαν δίκαια και εύκολα (79-63), ανοίγοντας τη διαφορά στο +2 από την αντίπαλό τους, την οποίαν μάλιστα νίκησαν για δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα.

Όσο για το πώς κατάφεραν οι πρωτοπόροι να σταματήσουν το αήττητο σερί της ΑΕΚ στον αριθμό 8; Πρώτον, οι παίκτες του Λειβαδιώτη δεν έχασαν σε καμιά περίπτωση την αυτοσυγκέντρωσή τους.

Δεύτερον, «εκνεύρισαν» την αντίπαλο τους. Τρίτον, είχαν έναν εντυπωσιακό Στυλιανού, ο οποίος στα καθοριστικά σημεία (σε ένα γήπεδο, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά) πήρε την ομάδα στους ώμους του και διαδεχόμενος στο σκοράρισμα του Αμπουκάρ, στο πρώτο μισό, την οδήγησε στη μεγάλη νίκη.

Βέβαια κοντά σε όλα αυτά, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η εντυπωσιακή ομαδική δουλειά στην άμυνα. Το να περιορίζεται στους 60 και κάτι… ψιλά η ΑΕΚ στην έδρα της και ειδικά στην 4η περίοδο να σκοράρει μόλις 9, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της άμυνας του Κεραυνού.

Το ντέρμπι όμως… τελείωσε. Χαμηλά το κεφάλι λένε στον Κεραυνό, ενόψει της συνέχειας. Όσο και αν εμείς λέμε ότι οι ερυθροκίτρινοι είναι πλέον το φαβορί για την πρωτιά, οι ίδιοι δεν το αποδέχονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ