aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κεραυνός: Γιατί είναι δίκαια ο πρωταθλητής

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Μπορεί οι δυο από τις τρεις νίκες, όσες δηλαδή χρειάστηκαν για να κατακτήσει τον τίτλο μετά από εννέα χρόνια, να ήταν στον πόντο, όμως, όπως τις πήρε ο Κεραυνός απέναντι στην ΑΕΚ, έτσι θα μπορούσε και να τις χάσει. Οι ερυθροκίτρινοι απέδειξαν ότι στα κρίσιμα παιχνίδια δεν είναι οι διαφορές που μετρούν. Άλλωστε τη στιγμή που η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη κέρδιζε τρεις φορές τους πρασινοκίτρινους, είχε συνολική ανάλογα πόντων -7, ενώ έχασε σε μόλις ένα παιχνίδι.

Όμως αν δει κανείς τη συνολική πορεία του Κεραυνού, από μιαν εντελώς αμερόληπτη σκοπιά, μπορεί να διαπιστώσει ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Δεν ήταν απλά η πιο σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αλλά στα μεγάλα ντέρμπι της κανονικής περιόδου, σημείωσε επτά νίκες και δέχθηκε μιαν ήττα (και αυτή, όταν όλα είχαν κριθεί).

Πέραν τούτου, ο Κεραυνός κατάφερνε να κερδίζει τα παιχνίδια που «κρεμάστηκαν σε μιαν κλωστή» (ΕΘΑ και Απόλλωνα εκτός). Γιατί το επισημαίνουμε αυτό; Πολύ απλά επειδή πρόκειται για ένα σαφές δείγμα θετικής ψυχολογίας. Πιστεύουμε ότι κάπου εκεί ήταν κρυμμένο το μυστικό της ερυθροκίτρινης επιτυχίας. Η ομάδα, ήξερε να αντιδρά στα δύσκολα και να είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τους δυο κερδισμένους τελικούς, στον πόντο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ