aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κατέκτησε τα πάντα στο διάβα του

Με… μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει από το βράδυ του Σαββάτου ο Στρόβολος, καθώς ο Κεραυνός κέρδισε την ΑΕΚ (93-86) στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών, έκανε το 3-1 στις νίκες και δικαιωματικά πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια άκρως επιτυχημένη σεζόν έφθασε στο τέλος της για τους «ερυθροκίτρινους», με την ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη να κατακτά τα πάντα στο διάβα της.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι η φετινή σεζόν ήταν στραμμένη με ροδοπέταλα για τους Στροβολιώτες, οι οποίοι κλήθηκαν να διαχειριστούν αρκετά προβλήματα τραυματισμού και για μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τρεις βασικούς καλαθοσφαιριστές της, τους Άντονι Κινγκ, Μοχάμεντ Αμπουκάρ και Γουέλς Τσάνελς. Εκεί χρειάστηκε να βγουν μπροστά οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές, όπως οι Γιώργος Θεοχαρίδης, Ραφαήλ Ελευθερίου και Άρης Κορωνίδης, οι οποίοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και τα κατάφεραν επάξια, κρατώντας όρθια την ομάδα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση Παπαέλληνα εκεί που έπρεπε στήριξε τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη, ενίσχυσε το σύνολο με δύο ποιοτικές προσθήκες (Στυλιανού, Μπάρκερ) και δικαιώθηκε για τις επιλογές και αποφάσεις της. Αρχικά η ομάδα πήρε το κύπελλο κάτω από αντίξοες συνθήκες (απουσίαζαν Κινγκ και Αμπουκάρ) μέσα στην έδρα του αντιπάλου (ΑΕΚ, «Κίτιον») και στη συνέχεια απέκλεισε τον φορμαρισμένο ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά φτάνοντας μάλιστα ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό (οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν με 2-1). Στους τελικούς οι «ερυθροκίτρινοι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, συσπειρώθηκαν, «έσπασαν» την έδρα της ΑΕΚ και εν τέλει έκλεισαν θριαμβευτικά τη σεζόν με την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ της ιστορίας τους μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στο «Κώστας Παπαέλληνας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ